Mě fascinuje, že pivo, jakožto technologicky a surovinově poměrně náročný produkt, chceme neustále kupovat za cenu nižší, než neslazenou stáčenou minerálku. To ta úprava ječmene, vypěstování chmele, neuvěřitelná spotřeba vody a energií na chlazení a prostor na dozrání stojí nula? Cena v Německu sotva pokrývá cenu láhve, etikety a vršku.
Vážně si myslíte že kouř z cigaret z balkonu pod vámi vám poškodí zdraví, podle směru větru a dalších vlivů trochu kouře jistě ucítíte, ale zdravý rozum by měl zvítězit. Když se tak bojíte o své zdraví chodíte vůbec ven. Tam je smradu a různých škodlivin mnohokrát více. Maminky s kočárky vesele korzují po nejrušnějších ulicích města, ale hon na kuřáky je v této době populární.
Základní problém není hon na kuřáky, ale že ten pán dělá něco, co obtěžuje. A je jedno, jestli pěstuje na balkoně páchnoucí rostliny, dělá nadměrný hluk nebo kouří.
No pokud bych bydlel s tak protivnou paní, které zřejmě nebudou vadit jen kuřáci v domě, potom si sednu do dveří na balkón a budu kouřit tam, pak ať mi paninka dokazuje, že kouřím na balkóně a ne ve svém bytě. Zřejmě je to paní, která se sama chová pro bydlení jen podle zákona, a proto buzeruje, kde může. Nebo je to baba princmetálová s její pravdou vždy na pravém místě a nikdy jinak.
Paní je protivná, že jí vadí kouř? Představte si, že vám v noci pod nos někdo strčí propocené ponožky, nebo něco jiného, co vám páchne. A vy to máte tolerovat a čekat, až to zase vyluftuje. Kouření je věc toho pána, nevím, proč by s nim jeho zálibu měli sdílet sousedé, když je jim to protivné a navíc to škodí jejich zdraví.
To je daň digitalizace. Pokud uděláte chybu, smůla. Počítčový systém nemyslí a konverzace s člověkem je omezena na minimum, pokud je vůbec možná. Zrychlili jsme likvidaci sama sebe.
S papírovou přihláškou by to přece bylo úplně stejné, kdyby bylo zaškrtlé distanční studium. Za to digitalizace opravdu nemůže..
3
Sledujících
0
Sleduje
3
Sledujících
0
Sleduje
Promluvil znalec (tedy znalkyně)....
1 odpověď
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Pane Pavlů, já nikdy netvrdila, že jsem znalkyně. Ale pár těch ingrediencí jsem měla tu čest kupovat. I když vezmu v potaz v případě velkých pivovarů nižší náklady díky množstevním slevám, pořád je pro mě česká mentalita hledající pivo za cenu minerálky fascinující. V restauraci se vydělává na vodě z kohoutku s citronem, to nikoho neuráží, za jídlo dáte s klidem 230,-, protože suroviny, energie, někdo to vařil...ale za pivo, které se taky nějak technologicky připravuje ze surovin, chce dát každý 16,- korun. Prostě fascinující...