Co je na mouce špatně? V pekárně se peče z hladké mouky, z polohrubé jen v návodu kuchařek.
Na jemné kynuté těsto zásadně polovinu hrubé a polovinu hladké mouky, v pekárně ať si to dělají jak chtějí, má matka, tchýně i já to tak dělám celý život.
Tak to zkuste a uvidíte ten rozdíl - ovšem mouka musí být kvalitní.
Pohlreich, přijede pomluví vše od cesty po kuchyň a vynadá všem pracovníkům. Nic neumíte a ještě to dopní svými ksichty. a sprosťárnami. Posledně ty tepláky a ruky po lokty v kapsách nahradil jakýmisi kalhotami s rozkrok pod kolleny, prostě strašák. Uvaří dvě jídla, sám si je pochválí a při odjezdu klidně řekne kuchaři s praxí desítky lek, že konečně ho naučil vařit. Všichni vděční za reklamu mlčí. Tak to probíhá již od začátku a smutné je, že to televize vysílá. A v hospodě stejně frčí svíčková, vepřoknrdlozelo se šesti a guláš. Ty jeho hromádky na prostředku talíře s kapkami omáčky jsou dobré v drahých restauracích.
Také nemám Pohlreicha ráda, nepíši pana, protože za ty jeho vulgarity si to nezaslouží, nechápu proč jsou z něho všichni tak hotoví .Projel půl zeměkoule, ale slušnosti se nikde nenaučil,
Pořadů o vaření a kuchařích je už neúnosně moc. Zajímala by mě sledovanost, mi stačí jen nahlédnout a mám názor. Salát dělám celé roky dle mé tchýně, to byla kuchařku od Pána Boha, jak říkala celá rodina. U nás se žádný salám ani šunka nedává.
Televizor na obrázku je AMETYST, byl bezchybný a dlouho nám vydržel , otec jiný nechtěl a tak jsme na něj dlouho čekali. Konečně jsme ho koupili před Vánocemi a pak jsme jej 24. hod, temperovali na pokojovou teplotu - tak nám to doporučil známý opravář .
V roce 1970 jsme si s manželem koupili ORAVU na dva programy a našim ten Ametyst stále sloužil, tak nebylo vše špatně.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Na hradě byl kuchařský personál vždy, už od TGM, jenomže lidská závist fakt nemá mezí!
Takový personál (a mnohé další profese v presidentských, premiérských a dalších kancelářích), jsou zcela běžné v celém světě, co je na tom divného?
Zažila jsem na vlastní kůži (samozřejmě ne z hradu, jen z pozice starostky malé obce), když okolí o něčem nic neví, má pocit, že "oni" mají nezasloužené výhody. Někdy je těžké se s tím srovnat, ale změnit se to nedá. Ti slušní to na vás aspoň neječí na potkání.
2 odpovědi
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Proč mi to píšete, souhlasím s Vám, mám námitku jen k receptu pana kuchaře, ta vánočka se mi opravdu moc nelíbí, špatně jste mě pochopila. To jen pro vysvětlení, také vím své o chování lidí. PĚKNÉ SVÁTKY a ať se Vám daří pečení.