Ono u rajčat nejde tak až v čem je pěstujete, ale kdy je sklidíte.
Tento rok jsem hodně rajčat musel otrhat ještě nezralá a nechat dojít ve spíži a chutnají jinak než když dozrají na stromku 🙁 .
Rajčata co se prodávají v obchodě se sklízí nezralá a dozrávají ve skladech, proto ta divná chuť.
Tak to určitě neni - zelenina ze skleníku má mnohem méně vitamínu, než ta ze zahrady (tuším že 2x - 10x).
Co furt máte s tím kufrem? Tohle je na přemístění do práce a na nákup, prostě skočím si kam potřebuju. Zbytek těší velké auto. Nechápu... Jestli mám jen jedno auto a potřebuju něco stále převážet, tak si přece nekoupím levnou nákupní tašku, to dá rozum.
To mi nemusite rikat - mel jsem mini Coopera, ted mam clio. Ale i tak mi velikost kufru pripada jako dulezity atribut ....
Letos mi bude 55. Pracuji jako "ajťák", a jako OSVČ, takže si projekty opravdu musím hledat sám či přes agenturu.
Ale s věkovou diskriminací se setkávám už cca od mých 40 (a není to jen pocit).
Do CV věk ani datum narození neuvádím - ale nelžu o něm. Z popisu mého vzdělání a praxe si personalisté i tak dokáží věk odvodit - jenže, to už se do CV "začetli" a nehodili jej do koše v prvních dvou vteřinách 🙂.
Tož tak.
Byli jsme 2x v Międzyzdrojích, super pláž, cenově paráda. Bydleli jsme týden přímo u moře ve 12. patře s panoramatickým výhledem, nejhezčí západy slunce přímo z terasy za 20 tis. pro celou rodinu, což byla paráda. Soukromé parkování v podzemních garážích, na střeše bazén. Obrovské molo, dlouhá promenáda. Ceny všeho mnohdy nižší než u nás nebo podobné (i když meziročně taky zdražili o dobrých 20%). Ale na koupání Polsko moc není. Ne, že by se nedalo koupat, ale počasí je tam vrtkavé, teplota vody většinou kolem 22 stupňů. Je to dovolená spíše pro ty, kteří chtějí bydlet u moře, občas se vykoupat, ale hlavně cestovat po okolí. Tak jsme to měli i my. Maják ve Svinoústí, Rujána a mys Kap Arkona a mnoho dalšího. Pokud si chce člověk odpočinout od veder a nevadí mu vítr, tak ideál. Nám se tam líbilo, ale za koupáním to chce pořád ještě na jih.
ktery hotel? Individualne, nebo pres cestovku?
Ja psa nemam, ale otec ma.
Taky to neni, zadny vyzivovy expert a taky ne vsechno, co tomu psovi dovoli sezrat je pro neho vhodny (kdyz pan si dava zakusek, tak i pes musi a nevysvetlim mu to!!! a ano i ten pes ma nadvahu, ale uz je to psi duchodce)
ten pes ma misku, kde ma zradlo (ne granule to nejsou, oni mu vari) a ten pes, se z ni muze najist kdy chce, kolikrat chodi, to zradlo ocichava, vi, ze ho tam ma... ale zere jenom, kdyz on sam chce.
Takze si rikam, to ho krmila sondou, aby sezral 8 kurat denne? Nebo mel i ten pes nejaky problem, ze nemel zaklopku, necitil, ze uz nema hlad?
Ono je to asi fakt rasa od rasy různé. Někteří psi se nepřežerou, někteří si žrádlo "navíc" zahrabou na zahradě, .... Ale náš labrador by asi sežral jakékoliv množství čehokoliv - maso, granule, tvrdou patku chleba, kostku ledu, jabko, šlupky ze salátové okurky, shnilou rybu kterou si najde u rybníka, mravence, koňský ho*no, ..... Kdybysme to nehlídali, bude jak bečka. Snad jediný, co mu nešmakuje, je listový salát.
Já pracuji aktuálně v dopravě, jsem vyučený v administrativě a i když zatím nemám o 100% vyšší plat jak v ČR za stejnou práci, tak je určitá nemalá pravděpodobnost, že se na tuto úroveň dostanu. Bohužel nemám rodinu, takže mám vyšší daně. Nicméně nakonec chci mít o 100% víc jak teď v Německu a toho mohu dosáhnout v IT, ale ta rekvalifikace, o které mi říkal kamarád, stojí čtvrt míče. Detailně budu řešit, až budou prostředky. Takže do 5 let ji chci realizovat. Peníze by se měly vrátit z následné práce relativně rychle, kdy mi bude asi 40.
Pracuji v IT již přes 25 roků. Zajímalo by mne, která rekvalifikace v IT stojí čtvrt milionu?
1
Sledujících
2
Sleduje
1
Sledujících
2
Sleduje
Nevím jaké zkušenosti máte Vy,ale já jako milovník tvarůžků v poslední době,žádná sláva.Když pominu cenu,zhruba 20x vyšší oproti minulosti,ano opravdu stálo balení 1,50 Kč,tak mne udivuje,že si je nomohu koupit k okamžité konzumaci.To co se v prodejní síti nabízí je asi polotovar,nebot po rozkrojení na Vás zírá jen taková tvarohová směs,která vyzrálé tvarůžky vůbec nepřipomíná.Rada prodavače,že si je mám nechat uležet je hezká,ale neřeší mou chut je konzumovat ted.Jen doufám,že podobné nápady se moc neujmou,třeba uzené si doudte doma nebo proč by pivo mělo zrát v pivovaře,když to zvládne Vaše lednice.
7 odpovědí
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Myslím, že důvody jsou dva:
Také to řeším tak, že si je nechávám dozrát - nějakou dobu při pokojové teplotě. Ale někdy zplesniví "dozelena" 🙁.