Doufám že se jednou najde advokát či prokurátor, ideálně z mezinárodního dvoru v Haagu, který vznese obvinění na politiky ať už minulé či současné, za tyto hrůzy. Právě oni jsou odpovědní svou nezodpovědnou migrační politikou za tento stav kdy umírají nevinní lidé a z Evropy se někde stává i bojiště - příkladem je nyní strašný teroristický čin v Magdeburgu. kde pro migranty lidský život postrádá cenu. Znásilnění, ataky a krádeže je další samostatná kapitola, která bohužel obsahuje dle uniklých oficiálních dat ze Švýcarska několik set tisíc obětí ročně jen v Německu páchané právě migranty. Navíc je už načase nejen zveřejňovat takové nezkreslené statistiky, ale pokud máme stále právní řád platný pro všechny bez rozdílů, tedy nejen pro lidi páchající tyto kriminální činy, ale i pro ty, kteří jsou za tyto hrůzy odpovědní, tak ho i uplatňovat bez rozdílu. Pokud si ještě ze školy vzpomínám, tak spolupachatelství, byť nepřímé jako je tato podpora je také trestným činem. Kancléř Olaf Scholz, který je po Angele Merkel silným podporovatelem této migrace, by měl nést svůj díl odpovědnosti před soudním dvorem.
Není. Je to o prezentaci. Ten pořad je sestřihán úmyslně tak aby z hostů udělal pitomce. Konkrétně stačí vysvětlit o jaké jídlo jde a ne jím to jen hodit na talíř. Bylo vidět že ta australanka byla zmatená. Nemusí znát jídla z celého světa.
Kéž by jste měl pravdu. Ale tak nějak si myslím ( po zhlédnutí všech dílů ) a i vlastní zkušenosti z Rakouska s Australany, že tomu bohužel tak je.
je fajn, že neustále pomlouváte komunisty, že někomu ublížili, ale že kapitalisté a dnešní podvodníci ve vládách, chtěli vyvraždit půlku světa nevyzkoušenýma tzv. vakcínama o tom nenapíšete..... asi máte bobky o místo, jo jo to je ta demokracie a svoboda projevu 🙂
Pomlouvat vrahy a zloděje?? To snad ani nejde. Nic jiného ani komunisté nebyli. A pokud se vám ta komunistická hnusná doba líbila a dnešní vám nevyhovuje, stále je dost zemí kde se můžete zapojit do budování dělnického ráje na zemi
Jak kdyby manipulace s hotovostí a z toho plynoucí rizika, zabezpečení atd, byla zadarmo...
Máte pocit, když v malém obchodě, například galanterii, drogerii, atd utrží v průměru denně 2-8 tisíc denně tak ta manipulace něco stojí, nebo že vás někdo pro pár stovek přepadne?? Možná by neškodilo než plácat do větru si zjistit realitu.
Je to 1-3 procenta. Záleží od koho mate terminál atd...
Tzn 10 Kč z tisícovky 😉 to mi nepřijde vůbec moc vzhledem k těm nákladům které máte na práci s hotovosti 😉
Poplatky dělají mezi 1,3 - 3 procenty podle toho jakou kartou se platí. V průměru jsou to 2 procenta ( bez dph ) plus poplatek za terminál, který není malý, a čekání 1-2 dny než banka peníze pošle. A pokud někdo má marži 20 procent hrubého ( a to je opravdu hodně obchodů ) tak je to velký zásah do rozpočtu. Pokud drobný podnikatel zaplatí ročně okolo 30 000 je to fakt dost. U větších podnikatelů jdou poplatky do stotísíců měsíčně. Řeči o počítání tržby a manipulaci s hotovostí jsou jen falečná slovíčka. Všude jsou elektronické kasy, které na konci dne ukáží vše potřebné a spočítat hotovost umí i malé dítě ve škole. A jak jsem již napsal, proč poplatky neplatí ten kdo kartou platí???!!!
A kolik dělají poplatky bance ?
Skoro nic 😉.
Mnohem víc ztratíte tím, že přijdete o zákazníky co nechtějí platit hotově...
Navíc musíte počítat tržby a manipulovat s hotovosti 😉
Poplatky dělají mezi 1,3 - 3 procenty podle toho jakou kartou se platí. V průměru jsou to 2 procenta ( bez dph ) plus poplatek za terminál, a čekání 1-2 dny než banka peníze pošle. A pokud někdo má marži 20 procent hrubého ( a to je opravdu hodně obchodů ) tak je to velký zásah do rozpočtu. Pokud drobný podnikatel zaplatí ročně okolo 30 000 je to fakt dost. U větších podnikatelů jdou poplatky do stotísíců měsíčně. Řeči o počítání tržby a manipulaci s hotovostí jsou jen falečná slovíčka. Všude jsou elektronické kasy, které na konci dne ukáží vše potřebné a spočítat hotovost umí i malé dítě ve škole. A jak jsem již napsal, proč poplatky neplatí ten kdo kartou platí???!!!
Je volbou kupujícího jestli chce platit hotově, nebo kartou. Ale za své pohodlí by měl platit!!! Nic na světě není zadarmo. Karta je pohodlím nenosit hotovost, ale za toto pohodlí by měl platit ten kdo tuto službu využívá! A nepřenášet tyto poplatky na prodávajícího. A už vůbec ne argumentovat slovy, " však on si to obchodník započítá do ceny.." Jednostranné zvýšení cen je totiž silné znevýhodnění kupujících, kteří platí hotovostně. Rad bych pripomnel vsem rádoby podnikatelům kteri tvrdi, ze podnikatel je povinen prijimat platby kartou i za kazdou drobnost a navic z toho platit poplatky bance, tak urcite ne. Mozna by meli banky prehodnotit svoji strategii a tyto poplatky bud rozdelit na podnikatele a zakaznika, nebo rovnou prevest na toho kdo chce vyuzivat eletronickou platbu. Je v dnešní době hodně divné když za sluzbu kterou vyuziva zakaznik, musí platit poplatky nekdo jiny. Tento názor rezonuje u většiny podnikatelů v celé Evropě. Takže argumentace s EET, nebo o šedé ekonomice je naprosto mimo.
Článek, který se snaží bagatelizovat obří ekonomické a kriminální problémy, které jsou s touto " řízenou migrací " spojené. Pravděpodobně placený článek sepsaný " neziskovkou ", která vydělává na dotacích spojenými s migranty, Mimochodem, italská mafie už dávno přiznala, že ani zbraně, drogy, či vydírání nevynáší tolik peněz jako přivážet migranty, naložené přímo na plážích Afriky
Nic proti, ale zrovna kávová kultura je v Austrálii na hodně vysoké úrovni a jsou na to právem hrdí. Tvrdí, že mají nejlepší kafe na světě a klidně to může být pravda. Dokonce ani Starbucks, který je jinak snad všude, tam neměl šanci a museli se pakovat...
V tomto pořadu se ale neochutnávala australská káva. Ale taková jaká se pije v ČR. Proto se tento pořad jmenuje - Jak nás vidí svět. Možná mají v Austrálii výbornou kávu - tvrzení že nejlepší na světě je tak trochu na vodě, protože o totéž se mohou přihlásit další země světa. Důležité je ale to, že zatím skoro každý Australan, ať ochutnával nápoj či jídlo se choval jako ( píp píp píp ) a o jejich netaktních a možná i hloupých slovech a gestech raději nemluvě. Trocha úcty k pokrmům a nápojům jiného národa by rozhodně neškodila.
Wadova definice australské dobré kuchyně, která by se měla vařit všude - hranolky, kečup, možná ryba s hranolky a kečupem, pizza s hranolky a kečupem, avokádo..... Trochu mi připomíná malé děcko 🙂 Docela by mě zajímalo, čeho je vlastně učitelem? Dle jeho odborně rozsáhlého názoru na okolní svět gastronomie by to mohlo být zajímavé... :-)
Rád bych přidal komentář pro naše skvělé kuchaře ohledně kuřecích pařátků. Možná se budou divit, ale toto jídlo se jedlo dříve i v Československu. Buď byly pařátky uvařené, nebo upečené. Stejně jako slepičí hřebínek například. Pocházím z vesnice a tato jídla se standardně podávala. A ne jen u nás. I v Rakousku atd...P.S. a je to dobré :-)
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Alkoholik, hulvát, lhář, podporovatel Putina atd... Kdo by takového člověka jako je M.Zeman bral vážně???
Navíc i Pseudologia Phantastica je psychická nemoc, kterou bývalý prezident trpí.