Je dobře, že je dnes snaha ukazovat lidi všech tvarů a velikostí jako rovnocenné. Nikdo tím, že se neschovává ve sklepě, přece neglorifikuje ani nepřipravuje svůj vzhled nebo životní styl. Prostě jen žije, na což má právo stejně jako všichni ostatní.
Nemluvě o tom, že nikomu neprospěje, když se obézní lidé nebudou mít rádi. Z pozice sebenenávisti nikdo nikdy nezhubne zdravě. A nezdravé hubnutí zpravidla není udržitelné a nadělá po zdravotní stránce víc škody než užitku.
Proč, a to by mě zcela upřímně zajímalo, mají lidé pocit, že na fotku z dovolené, je normální reagovat: "Vypadáte hnusně, měla byste zhubnout/se najíst/ jít na plastiku prsou..."
Asi jako rozhovor: "Byla jsem na dovolené na Bali, bylo tam krásně." - "Ty jsi nechutně vychrtlá/tlustá." To taky není moc normální konverzace, alespoň pro mě rozhodně ne.
Jaká krása by byla, kdyby lidé místo kritizování sebemenších detailů na těle ostatních lidí řešili hlavně to svoje tělo. U takovýchto článků ocenili vůli, která přinesla vytoužený úspěch. A nechali se inspirovat tím, že díky odhodlání jde dosáhnout vysněného cíle (i když k němu možná ostatní mají výhrady).
Jdu se zasnít, že v takovém světě žiju.
A promítlo se alespoň to zdražení do platů zaměstnanců výrobce těch potravin? Pak by to totiž alespoň trochu dávalo smysl, neboť bychom doháněli Německo konečně nejen cenami.
Ale to jistě ne, protože u nás vzniká úctihodné množství černých děr, které ty peníze navíc zhltnou tak rychle, že nikdo ani nemrkne (ať už se bavíme třeba o elektrické energii, která monumentálně nabírá na ceně někde cestou mezi výrobou a prodejem, nebo o vedení firmy, kterému je každá odměna malá).
Za prvé, je relevance tohoto výzkumu dost pochybná, když řešil jen obsah rafinovaných vs celozrnných obilovin ve stravě a nezohlednil ostatní stravovací návyky u respondentů. Už z logiky věci totiž vyplývá, že ti, kteří jí celozrnné výrobky se celkově budou snažit jíst zdravěji.
Za druhé, uvedený výčet negativ rafinovaných obilovin by jistě platil, pokud by je člověk konzumoval samotné. Nicméně ve chvíli, kdy k nim přidám zeleninu a nějakou bílkovinu a tuk, pak mám velmi dobře vyvážené jídlo se všemi makroživinami, vlákninou, vitamíny i nějakými minerály. Navíc tím, že jsem k jídlu přidala vlákninu, bílkovinu a tuk, jsem dosáhla toho, že se sacharidy tráví mnohem pomaleji, než by se trávily samotné.
Za třetí, například rozdíl v obsahu vlákniny mezi celozrnnými a necelozrnnými těstovinami je nějaký 1,5 g na 100 g, rozdíl v obsahu bílkovin není ani 0,5 g. Takže zase takové drama to nebude...
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Sranda, kolik lidí má utkvělý pocit, že se civilizace hroutí a patrně i končí svět, protože dva lidi, co se milují, se vzali.
Přeju jim, ať jsou spolu šťastné. 🙂
1 odpověď