a víte jak a z čeho se vyrábí umělé maso??
buď je to z rostlin de facto chemický proces se všemi důsledky na biologickou hodnotu a dále zdraví konzumenta nebo tkáňové kultury (zatím pouze v Singapuru), kde se stejně vychází z živočišných buněk (jsou dvě možnosti - zvířecí embrya nebo extrakcí ze svaloviny poražených zvířat).
No tak já dělám svíčkovou z libového hovězího masa, spousty zeleniny. Na pečení použiju ca 50 g tuku a zahustím kelímkem šlehačky - to vše na 10 porcí - myslím, že to obsahuje méně tuku na porci než talíř zeleniny politý notnou dávkou oleje byť olivového. Chuť zajistí zelenina a koření a dobré maso - není třeba spousty tuku, a nikdo mi nevysvětlil jaký je rozdíl mezi těstovinou a knedlíkem - obojí je pšeničná mouka. Jen těstovinu jí asketa a knedlík značí obžerství. Jo a rýže je taky jenom škrob.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
a já jedny takový hodila do popelnice
🙁