Vysílač Dyleň byl za totality za trojí hranicí,de facto v imperialistickém státě.Co by voják jsem tam vozil důstojníky z Litoměřic provádět kontroly.Mám na tyto prověrky neuvěřitelné zážitky,ale v dnešní době asi nemá cenu je vyprávět,protože generace po osmdesátém devátém by těžko chápala absurdnost toho dění.
Mám z takových informací dost blbej pocit.Dnes je to třetí článek o tom,že nějaký řidič zaviní nehodu,v horším případě mu někdo poškodí ego a on ujede od problému.Mám za sebou padesát let profesionálního ježdění,ale co se děje dnes na silnicích,je naprostá anarchie. Asi se zde odráží celkově blbá nálada společnosti,ale na silnici jde u takových exesů o život
První seznámení s vyhláškou v r.1969, další v roce 71-72 na učilišti v Holicích.Na učňáku byl jako učební předmět vyhláška 80 a dodatek 42.Celý třetí ročník jsme se učili paragrafy a jízdy a protože učitel byl pedant,znali jsme osmdesátku cugrunt včetně nadpisú dovětků a běda zapomenout slovo. Přesně v den svých osmnáctin jsem dostal řidičák C,po třech C-E,po osmi letech D + všemožné strojní průkazy a pak mne přestal profi volant bavit ježdění.Ani po tak dlouhé době mi nedělá problém napsat test z pravidel sil.provozu
Překvapuje mne,že se najednou začíná mluvit o Baltu,jako kdyby každý objevil Ameriku.Už v roce 1975 naše první dovolené u moře byly právě dovolené na severu a později ještě několikrát.Sice Polsko jen okrajově,ale v NDR Rostok,Usedom,Rujána,Warneminde,to byly úžasné destinace s minimem komerčních turistů,zato velkým výskytem imperialistických občanů z NSR.To byla politická škola života,na naše poměry levné jídlo a oblečení.Je pravda,že moře mělo kolem dvaceti,max dvacet čtyři a na pláži foukal věčný vítr,ale asi jsme nebyli tak rozmazlený,tak žádný problém.
Tak,podle tohodle článku mám problém jíst veřejně špagety.Podle tohodle návodu se točí vidličkou ve směru hodinových ručiček a to je jediné správné. Nojo,ale já jsem levák a točím vidličkou proti hodinovým ručičkám.Tak je to pro mne přirozenější.A tak můžu jíst v restauraci špagety?,nebo je dostanu do kontejneru?
Přátelé,už tady bylo názorů dost,drtivou shodého názoru. Přesto si dovolím příspěvek.Tatarák je z hovězího masa,ostatní je cokoliv,jen ne tatarák.Připouštím,že v jižních čechách jím tataráka z kapra,.a taky se dá.Reaguji proto,že na téma blafů nazvaných tatarák je několik do roka.Reakce jsou pokaždé stejné,ale stále je nám vnucováno něco,co je absolutní nesmysl.Dokonce jedna paní cca před rokem napsala,že na jakési sešlosti v pokročilých hodinách podávala výše zmíněný cuketový pseudotatarák a hosté to nepoznali.Dovedete si představit ten mejdan,když nerozeznají cuketu od hovězího.No nic.Já jen,že by se mohly tyto stránky pochlapit a toto téma vůbec na stránky nepouštět.
Když vyberete zboží v českém internetovém obchodě a pro zajímavost si porovnáte cenu na Temu,zjistíte že jde o naprosto totožné věci,jen třikrát a víc předražené.A co mne dojímá nejvíc,že naše obchody nabízejí výrobky se stejnými obrázky nebo krátkými ukázkami,jako na Temu,takže se ani nesnaží zakamuflovat,odkud oni nakupují a za jakou cenu.Potom se nemůžeme divit všem těmto negativním masážím.Já osobně jsem na Temu nakoupil několikrát a několikrát jsem zboží vracel a vždy bez problémů.
Připadá mi to jako nešťastná shoda okolností.Rozhodně v tom nebyl úmysl protihráče zranit,což bylo vidět hned vzápětí,když Flynn přestal hrát a věnoval se zraněnému hráči.Jen jsem nepochopil,proč se na něho hráči Sparty vrhli,když se omlouval.To okoukali od svých fotbalových kolegů v čele antitalentem Krejčím?
Na téma tataráku už tady bylo snad všechno.Cuketa,brambory a další.Jen čekám,kdy sem někdo pošle recept na tataráka z použitých houbiček na nádobí a nikdo to nepozná.Jo a ještě.Kdyby si ten pseudokuchař spočítal cenu masových párků a cenu čerstvého hovezího,ne teda pravou svíčkovou,tak je na stejné částce a nemusí jíst tuhle prasárnu.
2
Sledujících
1
Sleduje
2
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Pamatuji tuto dámu,když začínala.Navštívila top restauraci,dala si specialitu z hovězího masa a zaplatila učitou,ne uplně malou částku.Potom koupila gulášové maso a u plotny převáděla,jak to samé jídlo z restaurace uvaří sama a za zlomek ceny a mnohem chutnější.Je vidět,že internet snese všechno.