Na téma senioři = nebezpeční řidiči se objevuje čím dál víc článků.Jsou tím myšleni řidičky a řidiči nad 65 let.Na jeden naprosto dehonestující článek jsem autorovi odpověděl asi tak.Mluvím za sebe,ale určitě současně za hodně řidičů seniorů.Jezdit jsem začal s nákladními auty v devatenácti,od třiceti s autobusy a až do šedesáti devíti jsem měl profesák.Myslíte si že jsem já i moji podobní kolegové na silnicích nebezpeční? Co takhle zaměřit se na řidiče od dvaceti do třiceti,kteří si hrají na závodníky a vlastně nicneumějí.
Jakob a Benda jsou lidé, kteří práci neviděli ani z rychlíku. Jak může někdo takový vůbec navrhnout tak podstatnou věc. O kategoriích má rozhodnout skupina lidí, kteří si projdou veškeré profese a na základě zjištěných poznatků určit náročnost. Vím, že tyhle profese jsou dělnické, tudíž vytvářející HDP a odchod do důchodu je vlastně ztráta. Proto je nutno pečlivě posuzovat. Ono v senátu se dá sedět i do 100.
Máte pravdu.Tahle dvojka by neměla rozhodovat o práci ve smyslu dělat něco užitečného.Dokonce jsem zaslechl neformální hovor udřeného dělníka Bendy,když vykládal,jak těžkou prací je funkce poslance.Asi myslel,že by taky mohli dřív do důchodu.
24 z 25 já si myslím že u otázky 21 co je žába je vibrační měch ne nízký hever a otázka 20 co je KURTNA to jsem nikdy neslyšel pouze KURTA ale tak jsem si to domyslel že to je vázací popruh
S otázkou č. 21 s vámi souhlasím.Žába byla vždy vibrační měch a kurtnu jsem si taky odvodil.S kurtama dělal celý profesní život,ale o kurtně jsem neslyšel
Ať se na tento případ díváme s kterékoliv strany , pohraniční vojáci plnili jen svůj úkol a to stražit hranici na svém úseku . Slíbili to při přísaze a tím je řečeno všechno . Dnešní generace tomu nerozumí a to že slib je slib a nutno ho dodržet. A hranice to není volný pěší přechod .K tomu K tomu jsou celnice a celníci . Každého života je škoda , ale pohraničníci plnili rozkaz a nelze je za to dneska pomlouvat či kritizovat jejich službu vlasti . Člověk jak procházel na černo hranici do ciziny si musel být toho vědom . Jiná byla politická doba v 50.letech a jiná v 70.či 80.letech .
Hele,nebyl jste náhodou mezi těma pohraničníkama,co Faktora zavraždili?
Hmmm, budete se divit, ale ano a ta hodina je pro tělo opravdu znát, aspoň pro ty co jsou více senzitivní, myslím, že je velký rozdíl, když někdo musí vstávat v 5 ráno a ve skutečnosti jsou 4 ráno a také když je třeba ráno ještě chladněji nebo mlha, vždy si to musím přepočítat zpět, protože příroda na lidské výmysly kašle, pro ni je 7 ráno, i když mi už máme na hodinkách osm
Nevím,jak jste senzitivní.Já proutkuji,vyhledávám geopatogrnní zóny,samozřejmě vodu a při změně času mám problém maximálně první noc a víc nic.A těm,co tu argumentují problémy,nic nedělají změny času při exotických dovolených?
Novinářské krysy šťouraji a šťouraji a jen špínu vytahují co vás je po tom strašná doba co je dneska hnus fialový
Už to nehulte,pak nevíte,co mluvíte.Kdyby vám to,co zbylo v hlavě aspoň malinko fungovalo,věděl by ste,že v Ostravě jsou u vesla hodně dlouho sektáři. Ale je to jedno,pakujou si kešeně všechny spolky
Poctivá svíčková se dělala že svíčkové! To je druh masa! Později, kvůli ceně se začala dělat z hoveziho zadního, vepřového i se sekanou, ale je to omáčka "na smetaně "! I když se vžilo, říkat svíčková! Je mi 71 let, když jsem se učil řemeslo, PRAVÁ svíčková se pekla ve slaninovém "rukávu" na zeleninovém základu!
Já vám to nerozporuji.Vím co je svíčková.Paní Buriánová mluví o hovězím masu tak jako já.Rozdíl je v kvalitě použitého masa.Ale v dnešní době si,co by důchodce a asi i víc lidí nemůžem dovolit koupit pravou svíčkovou v ceně kolem tisícovky za kilo. A i kdyby,udělal bych za ty prachy raději minutkové jídlo.Takže z vašeho profesionálního pohledu nejde o svíčkovou,ale drtivá většina lidí udělá z jiného hovězího masa prakticky to samé a svíčkovou to i nazývají.A dovolím si tvrdit,že tak je to v současné době ve veřejném stravování.
Hovězí váleček nebo roštěnou prošpikuji a naložím do studeného láku se zeleninového vývaru, lžíce oleje, soli, cukru, nového kožení a obkového listu, dám do lednice aspoň na dva dny a pečlivě otáčím. Potom na roztpíleném másle maso opeču, aby se zatáhlo, orestuji cibuli, petržel, celer a mrkev, přidám koření, cukr a sůl, na zeleninu položím maso, zaliji vývarem a dám dusit. Až je maso měkké, vyjmu ho, zeleninu rozmixuji a ještě propasíruji, přidám lžíci brusinkové marmelády, dochutím a zaliji šlehačkou a kapkou octa. Ani moc nezahušťuji, pokud je hodně zeleniny, není to potřeba. Maso nakrájím na plátky, na talíř dám oměčku, kopeček brusinek nebo jeřabinek a plátek citronu.Na přílohový talíř díám kynutý knedlík, nebo karlovarský knedlík-
Ano.To je poctivá svíčková.Dělám stejně,ale protože dávám hodně zeleniny,lehce ředím smetanou.
2
Sledujících
1
Sleduje
2
Sledujících
1
Sleduje
Ještě by to chtělo napsat, jestli bere platební karty, má gastro počítačový program na objednávání hostů, má nebo nemá nájem, je plátce DPH nebo jen tužka a papír !!! Pak se můžeme bavit o jídlech, které mají visačku 100 Kč
2 odpovědi
2
Sledujících
1
Sleduje
2
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Stravovací podnik hodnotím podle toho jak kvalitně a za kolik se najím.Rozhodně nebudu řešit,jestli dostanu účet z počítače,nebo napsaný tužkou,natož pak počítačový gastro program.