Nic závadného na předávání informací o soupeřích v pohárové evropě nevidím. Dnes postřehy o hře zahraničního klubu předá realizák Plzně Slávii, příště naopak. Bez přínosu bodů do koeficientu jednoho či druhého klubu by ten třetí tu evropu nemohl hrát, páč by jsme neměli nárok na počet míst. Bodíky přinášejí v součtu všichni společně. Nehledě na to, že z peněz co účastníci vydělají jich jde část do ligy. Házet si klacky pod nohy i v evropských pohárech? Proč?
Více- méně souhlasím, až na to:
Bodíky přinášejí v součtu všichni společně. To není tak docela pravda...
Kdysi dávno sbírala body jenom Viktorka, později se přidala i Slavia,
jenom Sparta to 10 let úspěšně sabotovala, naposled Vikinger....
Před tím Malmo, Hacken, veleslavný Velkoclub Subotica 🙂 .
Zkrátka Sparta a její fans si nevidí do huby !!!
Nemusí na každého, ale je to více méně pravda....
Snad si každý pamatuje poslední titul Viktorky ?
Plzeň v nadstavbě vyhrála vše, kdežto Slavia se slušným náskokem
a formou totálně vybouchla, když vyhrála pouze jediný z pěti...
Ne že bych to Viktorce nepřál 🙂 , ale rozhodně jsem nečekal,
že Slavia takhle ve finále zkolabuje a přijde o titul ...
Tak tuhle mňamku jsem už hodně dlouho neměl. V jedné restauraci, ve které jsem pracoval jako pingl, se smažené býčí žlázy připravovaly tak dvakrát třikrát za měsíc a když jsem měl štěstí, že na mě přišla zrovna směna, kluci v kuchyni věděli, že mi mají jednu pořádnou porci schovat k obědu.
Přes noc je nakládali do mléka, aby byly ještě křehčí a to pak bylo neskutečný žrádlo! Nechápu všechny předsudkáře, kteří nemají problém se zvířecí svalovinou, ale vnitřnosti jim z nějakého důvodu strašně vadí, aniž by je vůbec ochutnali!
Jo, je to jenom o hlavě, býčí koule jsem měl jenom jednou u kámoše kuchaře, věděl jsem, co jím, a moc mi to chutnalo.
A s vnitřnosti máte pravdu....Neochutnali, ale mají problém...
Mám rád srdíčka, miluji držky a játra, o ostatních nevím, jako mozeček, nebo ledvinky, nezkusil jsem....
Dneska se nikomu smát nebudu, sam nevím jestli bych to dal :-)
Ale jo...Ono je to jenom psychologický problém, býčí koule 🙂 .
Jednou mně pohostil kamarád kuchař, a řekl mi, co to je...Bala to mňamka, nejlepší řízek, co jsem jedl.
Holkám to chutnalo, Chris si pošmáknul, akorát Wade zase vyváděl...Je vidět, že to nemá v hlavě v pořádku.
A proč ? Asi před týdnem tu byl článek o Vagnerovi a sumci,
cca 220-230 cm ? A lidi byli nadšení, jak je velký a hezký, a měl by se prý chránit....Ale proč ??? To, že vyžere celou nádrž, už nikomu nevadí ??? To, že vysaje veškerý potěr, kapry, karasy, štiky, cejny,
candáty, raky, nebo kachny z hladiny ?
Nakonec zbyde jenom mrtvá voda, kde si žádný rybář už nezachytá...A i ten predátor nakonec chcípne hlady.....
"Kobalt je přitom klíčovou surovinou v přechodu na ekologičtější budoucnost."
Co je na tom ekologického ? To, že tam dělají domorodci ručně a skoro zadarmo ?
A ničení okolní přírody ??? Ekologie. A co pak přeprava do Číny? Obří nákladní
lodě. Taky ekologie. Následně zpracování, taky ekologie..
Od těžby, přes transport až po konečné zpracování není nic ekologického,
jenom obří zisky majitele 🙁 .
Lidi v odpovědích na vaši myšlenku přidali do diskuze nějaká další jména, a jak jste zmínil, nejde tu o encyklopedii, ale přidal bych na hromádku ještě jméno Jan Hammer, který páchal pokrokové aktivity s Mahavishnu Orchestra. Já mám od něj absolutně nejraději Šíleně smutnou princeznu, některé písničky jsou doopravdy moc krásné.
Svědí mě ruka, dobrých lidí na klávesách byla jasně spousta, třeba někdo ještě přihodí nějakou další legendu..
J. - M. Jarre ?
Vangelis ?
Děkuji za podporu, vzala jsem si brýle, video dala přes celou obrazovku notebooku a potom dala pauzu, a asi je tam opravdu pan Lukáš Erlebach dal. Vždyť musejí být tvrdé? Já se pižlám s tím "chmýřím" a on takto. 🤔 No, možná mu to tak chutná. 🤔😁
Paní Jano, jestli znáte tohohle frajera z pitevny, tak mu řekněte, že tyhle klacky se semeny jsou určené k zavařování nakládaček.
Normálně se všude používá to vaše " chmýří", tedy čerstvé výhonky, jako je koprovka, kulajda, kyselica apod.
A ty okurky....Ty se mají vyždímat,jinak je to rozteklý blivajz a ne pomazánka. A šťávu použít na limonádu...
Je to vlastně nepodařená imitace tzatziky...Proč tam dává sušený česnek ??? raději 2-3 stroužky česneku.
Správně tam má akorát ten řecký jogurt 🙂 .
Jinak si tohohle kuchtíka pamatuji když začínal. Obézní chlapík v červený zástěře a s názvem Zdraví na talíři 🙂.
Jinak tenhle exot fakt neumí vařit, dělá to jenom pro peníze.....
Abych pekla 2 porce masa cekem 3 hodiny, to se mi zdá hodně, hodně nehospodárné. Když tak zaplnit celý pekáč a upéct toho víc. A ještě přidat mnohem víc cibule, bez té to nikdy nebude ono.
Přesně tak, tohle má tak 0,5 kg, tam se vejde tak 1,5 až 2 kg bůčku. A k tomu tak 0,5 kg cibule, a ne jedna malinká.
A nalít tam 7 dl vody je barbarství, to je vaření a ne pečení...
Bramborový knedlík nenasaje tu šťávu, jedině ho nastrouhat 🙂 .
Ale jinak se mi Mozek líbí, dobré recepty, stručné a výstižné.
To takový tlusťoch ze Zdraví a něco neumí nic, a Kubíček je mně už dlouho vytáčí....
Oba mají bombastický titulky: nejlepší, úžasný, famozní, dokonalý....a nikdy už jinak 🙂🙂 🙂
nebylo by vhodné (zvlášť chci li něco veřejně prezentovat)kachní stehna důkladně očistit? ze zbytků peří (vidět hned v 1. záběrech na maso) mě by se tohle mít na talíři udělalo docela zle . (a nezamaskuje to žádné aranžování na talíři)
kachna nemusí bát ,,pernatá"
No, tak ta prezentace vypadá skvěle a asi to tak bude i chutnat, ale je to docela náročný recept na nedělný oběd, spíš tak nějaký
sváteční. To aby člověk začal už v 7 ráno. A to jeho aranžování mně docela často vytáčí...to je 2mm sem, pak zase 5 zpátky....
A toho peří jsem si taky hned všiml, tohle lajdáctví nesnáším, stačí menší nůž a palec, a vytrhat zbytky peří, nebo ještě líp malá
šikovná pinzeta 🙂.
Co mně snad nejvíc odrovnalo, bylo to škřípání lžící po talíři 🙁 . To nemá stěrku, nebo aspoň zkosenou vařečku ?
A ty kvanta zelí a knedlíku by stačili snad na 3 kachny 🙂.
Ale vypadá to skvěle a snad i tak chutná 🙂.
8
Sledujících
0
Sleduje
8
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Kdo?
2 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ten babochlap z Filipín....