To je stejné jako s pečivem s označením špaldové. Špalda je původní nešlechtěná pšenice, nahnědlá a obsahuje lepek, který nevyvolává alergie. Ten je v bílé mouce ze šlechtěné pšenice. Pokud je doma někdo alergický na lepek a koupíte mu špaldový rohlík nebo chleba, je tam všude jen par procent špaldy, zbytek je bílá mouka. My kvůli tomu pečem vlastní pečivo a chleba, nedá se jinak.Už léta.
Špalda neobsahuje lepek ? 🙂
Na to je napojen celý "segment" garážových lemtalů , pardon místních autoopravářů, kteří člověku ten vrak protáhnou technickou. A technik si pak smlsne na tom poctivém blbounovi, co tam přijel sám a neposlal to tam přes toho lemtala. Jeden z krásných příkladů klientelistického kapitalismu v postbolševických zemích. Kdyby mělo ze dne na den skončit v ČR toto různé kamarádíčkování, tak je 1/2 republiky ze dne na den bez příjmu. 🙂
Ano , korupce a klientelismus jsou největšími problémy ČR
Koupili jsme krůtí prsa v LIDLu za zajímavou cenu. Říkáme si, co v tom bude za háček, ale samozřejmě, kupujeme "na zkoušku". Pak jsme hodili plátek na dobře rozpálené sádlo a nastačili jsme se divit. Z masa šla pěna, posléze nějaká kapalina... Prostě nepřiznaná voda, víc za tím nehledejte. 20% dešťovky, 80% krůta, proto můžete jít s cenou dolů.
Kdysi aspoň napsali, že je maso tzv. křehčené (rozuměj napuštěné vodou).
Tohle je žvást , ano krůtí prsa jsou teď v Lidlu v ČR levnější, než v Polsku (o tom se ale nikdy psát nebude , pořád se musí říkat, že tam je levněji), takže i vy jste si koupil toto maso , asi poprvé v životě , protože jinak to krůtí stojí 189 Kč a to se vám protáčí panenky , já to krůtí kupují delší dobu, nic z toho neteče a je to skvělé maso , mělo by stát daleko více na to , jak kvalitní je , tohle všechno je krize společnosti
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Takže o co jde ? Socky mají fajn slevu a oni to chtějí snad čerstvé, vždyť kuřata mají doma v mrazáku snad 3 roky
4 odpovědi