Mléko má prý v letních měsících malinko vyšší tučnost, takže i máslo je proto dražší. To nám dle článku tvrdí pan odborník Maier. Není to ale s tou tučnosťi mléka v létě naopak, odborníče?
Mě zase zarazilo: ...horší neúroda v oblastech, kde se čokoláda pěstuje ...
Co je lepší, horší neúroda, nebo lepší neúroda? A kde si můžu natrhat čokoládu??? Mají taky samosběr?
Tu baterii stačí vyreklamovat. KIA zaručuje, že baterie za 7 let nebo 150 000 km neklesne pod 70 procent kapacity. U LFP baterie v Ssangyong Torres EVX už máte záruku na 10 let nebo 1 milion km podle toho, co nastane dřív. Reálná průměrná životnost bude samozřejmě s velkou rezervou vyšší, jinak by výrobce prodělal kalhoty. Je pravda, že baterie u některých starších aut jako první generace Nissanu Leaf odcházely poměrně rychle, ale s novými bateriovými chemiemi a s tepelným managementem už to dávno neplatí.
Aby to s tou zárukou nebylo jako se "zaručeným dojezdem". Zaručených 500 km se např. v zimě se smrskne na 400 a jste rádi. Těch 70% po 7 letech je 350 km a v zimě s bídou 250. To je teda výhra. A nedej bože, že začne blbnout elektronika...
Kamaráde vím jak vypadá velký město. Bydlím v Praze a jelikož tady člověk při pojížďkách klidně najede klidně 60km plus, tak vím, že tohle je prostě málo. Tak vychladni, dej si ruku do nočníku a jdi urážet děcka na pískoviště. Ale podle mě tě vysmějou i tam 😘😁
Já sice nejsem z Prahy, ale plně s vámi souhlasím. Do města to máme 15 km, takže když pojedu na nákup, taky se už nemusím vrátit, resp. se vrátím po svých.
Autorka článku, je tak trochu, resp. úplně, mimo mísu. To, co popisuje jako "nastavení na zimu" je vlastně běžné seřízení přítlaku okenního křídla do rámu. Neexistuje žádný letní a zimní režim!!! Jestliže okno netěsní, není to letní režim, pouze špatně seřízený přítlak. Když přítlak přeženete, ničíte nejen těsnění, ale i kování a rám okna. Lidi, nevěřte všemu, co přečtete na netu. Většinou to jsou blbosti, které autoři neznalí věci zveřejňují, jen aby si vydělali, ne aby vám poradili.
Ohledně E202 ta baba mele absolutníkraviny,poslal bych ji do Roudného v JC,kde už hodně let vyrábí špičkové zelí,no a výroba vlastního opět hromadakravín, vůbec si nedovede představit co řeknou sousedí na ten smrad,(ono totiž kysání a kyselina mléčná docela páchne, což zřejmě ošperkovaná paní vůbec netuši) v paneláku v Praze až si začnu vyrábět já nevím tricet lahví svýho zelicka....
Měla b si baba nastudovat co to je E202 a jeho vliv na organismus, a pak mlít tyhlekraviny .
E202 – Sorban draselný je syntetický konzervant. Používá se proti plísním a kvasinkám. Vyrábí se kombinací hydroxidu draselného a kyseliny sorbové. Jeho zdrojem bývají ropné deriváty. U citlivějších jedinců se ale může objevit podráždění kůže a očí. Nelze vyloučit ani alergickou reakci či astma. Tak kdo mele absolutní kraviny?
Proč mu to neporadíte sama?
Z čeho soudíte, že nemá pořádný nůž? Asi se mu s ním dělá dobře.
Osobně bych si vzal větší, ale to je na mém výběru.
Co máte k receptu jako takovému? Nějaké doporučení by se našlo?
Kdybych měl(a) na Pižlu kontakt, tak mu to jistě poradím. Takto to byla spíš výzva na autory videa, resp. na toho, kdo takový příspěvek na stream dal. Co se týče nože, je to nůž na zeleninu, o málo větší než plátek masa (odhaduji o 1 cm). Jak poznat, že není ostrý? Jednoduše, těch pohybů, co musí udělat, než maso přepižlá, ani se to nedá spočítat. Ostrým nožem plátek přeřízne na dva řezy. No a k receptu: plátek masa asi 1 cm silný a asi 3 cm široký dusit 2 hodiny? Vyteče z něj vše, co vytéct může (princip dušení masa na omáčku). Pak ještě skoro půl hodiny tuto sušenku vypražit na konzistenci topinky? To je vražda na mase! A servírování je dokonání díla. Plný talíř zelí a doprostřed na zelí položit maso... Jak ho asi bude krájet, aby ho nerozpatlal v zelí? A nakonec perlička, všiml jste si, že na konci při servírování má jiné maso, než dával do pekáče a pak ho z něj vyndal? Ani jeden plátek totiž nebyl při krájení tak silný, jako když ho servíroval. Stačí se dívat...
Lít šťávu na knedlíky je to největší zvěrstvo, které může kuchař udělat. Jó, já zapomněla, zase vařil Mozek.🤮
No kdyby to byla aspoň šťáva, ale je to jen voda ze zelí. Ani jedno mastné oko!!! Hlavně, že se s tím s*re 3 hodiny. A poraďte tomu Mozkovi, když už se s tím cpe na net, ať si koupí pořádný nůž na maso a nabrousí ho. Toto je ukázka pižlání. Rubrika by se mohla jmenovat Vaříme s Pižlou.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Prosím, prosím, jak se smaží hranolky s masem a omáčkou v jednom hrnci? Nebo se jen vaří? Pak to nejsou hranolky, ale vařené brambory, nakrájené na nudličky.
1 odpověď