Zavařuji okurky, čalamády, a všelico ostatní, protože téměř ke všemu jídlu si přidávám něco kyselého! A toto co jsem tu četl, je podle mě hovadina! Neříkám, že jsem vševěd, ale za svůj život jsem už pár tisíc sklenic zavařil. Nebudu sem dávat svůj recept, protože každý má rád něco jiného, někdo sladší, druhý kyselejší... Ale popíšu tu hlavně postup, aby jste měli opravdu křupavou zeleninu. Do vody dám všechno koření, sůl, cukr... ale bez octa, a dám na hodinu pomalu vařit, potom doliji ocet, nechám přejít varem a vypnu. Sklenice pokládám do vřící vody, protočím je a vyndám na pult, aby byly sterilní. Nacpu do sklenic co je potřeba, a zaliji lákem bez koření přes sítko, protože ten nálev už má všechny chutě v sobě, a v čalamádě mi vadí to koření, hořčičné semínko... Potom sklenice narovnám do zavařovacího hrnce, ale BEZ VÍČEK! Do jedné sklenice do středu sklenice zapíchnu čidlo teploměru, abych sledoval teplotu zhruba uprostřed sklenice. Mezitím si do rendlíku na hořák vložím víčka do vody, a na malém ohni je nechám uvařit, aby při víčkování měly co nejměkčí gumu, protože používám i hodně stará víčka. Na teploměru si nastavím 65°C, když zazvoní, tak sklenice vyndávám kleštěmi, a zavíčkuji je horkými víčky z vroucí lázně. V tom případě ve sklenici není žádný přetlak, jako při zavařování s nasazenými víčky, ale hned jak začne sklenice chladnout, nastává ve sklenici podtlak, a sklenice drží jako ďas! Už léta se mi nestalo, že by mi něco zkvasilo, nebo odfouklo, pokud to nebylo vadným víčkem. Sklenice rozložím od sebe, aby co nejlépe chladly, nikdy je nedávám dohromady a nepřikr
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Proč u všech těchto debilních článků, není i tlačítko "Toto se mi nelíbí!" Není to diskriminace nás, co se nám to nelíbí, protože nemůžeme svobodně vyslovit svůj názor!?
1 odpověď