Tyhlety recyklace... to je málo nových námĕtů? (nemyslím jen pohádky, ale filmy celkovĕ).
Já jsem jako malá holka viděla ruskou kreslenou pohádku Sněhová nebo ledová královna. Nádherně zpracované, Kay i Gerda s babičkou byli kouzelní. Laponka tu jsem milovala a ledová královna která byla z ledových krystalů s uhrančivýma očima, to bylo něco.
Já bych to pro pochopení shrnula a vy si vyberte relevantní informace: Roman nám sdělil, že je z Budějc, je mu jedenašedesát let, třicet let rybaří, poslouchá Pink Floyd a Kiss, trochu chlastá, nekupuje brutálně předražené ghí, ale za tři čtvrtě hodiny si vyrobí na smažení dostatečné množství přepuštěného másla z výrobku zn. Madeta, k čemuž jej vede nejspíše zvýšená hladina patriotismu v krvi. Zřejmě má i problémy se sluchem, neboť své oblíbené hity pouští na plné pecky. Ještě je možno vyčíst něco o jeho přehrávači, ale to necháme na jindy, nebo pro případ zvýšeného zájmu o techniku (což by bylo na úkor kapra, který je v této diskusi dominantní).
😂😂👍🥂🍾🤩
Ta kulinářská umělkyně hovořila o "kvalitním" olivovém oleji. Ale kvalitní znamená panenský, a ten se vůbec na teplou kuchyni nehodí, přepaluje se. Tím méně pak na smažení. Ale dovedu si představit smažení na olivovém oleji z pokrutin (lisovaný za tepla ze zbytků po lisování za studena), ten se tolik nepřepaluje a nemá ani tu typickou olivovou chuť. Ale o tomto oleji se nedá mluvit jako o "kvalitním". Jinak úplně stačí olej řepkový, já jej ještě pamatuji, když páchl rybinou, ale potravinářství pokročilo, nyní je zcela bez zápachu a nepřepaluje se. I sádlo je vhodná varianta pro smažení, ale nejlepší a nejdelikátnější je skutečně ghí, tedy přepuštěné máslo, pro ty kteří neví. No a pak se z těchto tuků dá namíchat směs, která nebude tak drahá (máslo) a bude mít také dobrou chuť. V mléce kapra rozhodně nemáčím, pouze jej den předem nasolím a pokapu citronovou šťávou. A žádné koření, žádný česnek, ryba má být rybou a má mít tudíž rybí chuť. Ale jedno pravidlo dodržuji. Kupuji zásadně šupináče, je s ním víc práce, ale chutí s lyscem nesrovnatelné. A nestahovat z kůže (proto ten šupináč)!
Přesně, šupináč má po "odšupinování" tenkou kůži, lysec díky tomu má hodně tuku a kůži tužší. Já porce mírně osolím, pokapu citronem a namáčím do mléka. Druhý den pořádně osuším a po obalení se těším na tu vůni našeho českého nebo moravského🤩kapra!
Já si koupím v masně sádlo, doma si jej nekrájím a v troubě pěkně v poklidu nechám v pekáči bez jakéhokoli zásahu vyškvařit.
Sádlo sleju do zavařovaček a škvarky jsou křupavoučká dlikatesa.
Takto podle chuti osolené sádlo pak můžu používat na cokoli. Pečení, smažení , a lze i namazat na chleba s cibulí.
Poradila mi kamarádka a tak jsem poprvé vyzkoušela- sádlo nakrájet na velikost menší krabičky od zápalek, jemně osolit a šup s ním do remosky /dělala jsem v úterý/ Sem tam promíchat, sbírat sádlo a na konci jsou škvarečky - prostě lahůdka. Sádlo s olejem na smažení kapra, /používám strouhanku z čerstvých rohlíků a škvarečky s čerstvým chlebem, mňam a všem dobrou chuť ať už s kaprem, nebo jinou rybou. Jiným řízkem a bramborovým salátem s domácí majonézou, nebo bez ní, krásné a pohodové svátky Vám všem🤗
.. je to pořád stejný, z hezké dívky se stane vyžilá, umělá žena... ale každý máme svou třináctou komnatu z dětství a každý se s tím vyrovnáváme po svém. Takže nekritizuji, jen konstatuji...
I Donatella Versace na stará kolena pochopila, že je lepší nechat si odstranit to co si nechala s původním obličejem udělat. Dnes už znovu vypadá jako žena a prostě má ten věk co má.
Tak to ani náhodou! Skláním se před našimi plastickými lékaři kteří právě dávají "do pořádku" obličej lidem s rozštěpem. Mé kamarádce se v roce 72 narodila holčička s krásnýma modrýma očima. Její obličejíček to byla jedna velká díra. Jednalo se o oboustranný rozštěp pusenky i patra. To co lékaři během let dokázali, je něco úžasného.
Tato holka ze sebe udělala strašáka. Nevím jestli se to mužům líbí, ale něco jiného je zásah ze zdravotních důvodů a něco jiného z "rozežranosti"!
Ano, Vaše slova jsou o tom že jste tu hru vůbec nepochopil a že to byla opravdu jen hra se lží. A ona to dokázala tak, že nakonec vyhrála. Spousta mužů si nedokáže vedle sebe představit "vyčnívající" ženu. Vůbec ji neznáte a posuzujete jen podle nějaké hry, to je moc smutné a možná by bylo dobré se nad sebou zamyslet. Já ji osobně také neznám a to jak se Tuna nakonec o ní vyjádřil, to o něm také vypovídá co je zač.
Moje dvanáctiletá vnučka v tom má jasno. Martina Ptáčková se tam prý drží proto, že všechny holky milují Dominika Vodičku (alespoň v jejich třídě určitě). Mně se zdá Martina milá, Lucie Vondráčková samozřejmě tancuje lépe, ale Jan Onder má pravdu. Ta dvojice s Lukášem Bartuňkem jaksi ,,nesouzněla", někdy mě ho bylo i trochu líto, Lucie jakoby pořád prosazovala jen sebe....
A představte si pár Lucka Vondráčková a Dominik Vodička a Martinu s Bartuňkem, tak Martina tam už dávno není.
Přesně tak. Lucie Vondráčková je profesionál, ale chybí jí taková ta živočišnost, opravdovost. Jak ve zpěvu, tak v herectví, vše je takové strojené, trochu na sílu. Třeba u Lucie Bílé nebo Ewy Farné to tam je.
Až budete mít možnost jít na koncert Lucky Vondráčkové, běžte a poznáte jak je to úžasná bytost která si na nic nehraje. Jejího nového partnera nemusím, ale je to její život a nebere si ho.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
A fotka Zlatovlásky by nebyla? 🤔
1 odpověď
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Nedávno byla u Šípa, já bych jim šanci dala😊