Je vidět, že pivo asi moc nepijete. Biogon sice CO2 obsahuje, ale ve směsi s dusíkem jsou jeho negativní vlastnosti potlačeny, cituji:
"Biogon je plyn speciálně vyvinutý pro tlakování nápojů v gastronomii. Jedná se o směs dusíku a oxidu uhličitého v různých procentuálních poměrech, např. 80/20% či 50/50%. Směs těchto dvou plynů podporuje jejich dobré vlastnosti a zároveň potlačuje ty špatné. Biogon tedy tolik "neprostupuje" do piva tak jako samotné CO2, které může způsobit při delším působení a vyšším tlaku přesycení nápoje oxidem uhličitým. Zároveň však zachovává pivu "říz", který by se při použití samotného dusíku ztrácel. Při tlakování biogonem je možné mít pivo naražené 14 až 21 dní. Z tohoto důvodu se Biogon hodí pro provozy s nižší výtočí a pro domácí použití, kdy chceme mít k dispozici stále točené pivo."
Teoreticky jste to zvládnul skvěle - vyhrál jste .
Akorát mi ukažte hospodu kde mají naraženou bečku , tlačenou tím bigonem 14 dnů???? No to musí být tragedie - ostuda hospodskému
Loučím se a děkuji za výklad.
p.s. stejně jsem po tom dnešní pivu - tlačené bigonem , nafouknutý .
Škoda že jste nezažil dobu točeného piva tlačeného stačeným vzduchem , to pivo nemělo ani čas se zkazit , protože bylo vypitééé
Zdar a pivu obzlášť
Nikde medzi ľuďmi sa nehovorí a ani nepíše o nejakom zdegenerovanom českom národe.
Názory na pána Haška sa tak ako u vás rozchádzajú. Niekto je za iný proti.
Skôr mám pocit že niekomu veľmi záleží aby sa ľudia hádali, urážali a nenávideli. Bohužiaľ čím viac mám pocit že médiá k tomu výrazne pomáhajú a vidia v tom úspech.
Dúfam a verím že zvíťazí zdravý rozum a nenávisť sa nepresunie prostredníctvom týchto štváčov medzi bežných ľudí čo vedeli a myslím v minulosti aj sučasnosti spolu bežné komunikovať a žiť.
Ivane celkem jsi to logicky napsal. Souhlasím s tebou
Navrhuji další téma: Jak chutnalo pivo za socialismu a jak dnes. Každý bude odborník a dovíme se, že socíkové pivo bylo přeci nejlepší! 🤣
Dnešního hladinkového piva tlačené CO2 si dá člověk 2-3 kusy a je nafouknutý .
Za našich mladých let se točené pivo tlačilo stlačeným vzduchem .... to bylo pivečko 🍺🍺🍺
No nemluvě že 12 st točené stalo 2.50 Kč , které později zdražili na 5 korun . Po práci se chodilo automaticky na pivo točené
ten kdo ještě něco doma pěstuje tak ví jak chutná maso pravé domácí a jak z obchodu. Tomu domácímu stačí sůl kmín a trochu pepře.
Vzpomínky na domácí zabijačku , tlačenku , klobasy , uzené maso které se udilo na buku a ne v plynových udírnách ....
Asi zbyly jen vzpomínky na ty chutě , které se už nevrátí . Je to hlavně škoda hlavně pro mladou generaci
Zažil jsem dobu před rokem 1989 a vím že potraviny byly kvalitní , kuřecí hovězí i vepřové , v čem jsme pokulhávali byla šiřka sortimentu a v čem jsme měli západ dohánět byla obalová technika výrobků , která se neskutečně změnila .
V dnešních supermarketech krásně vyzní barva zavukovaného uzeného která je nepřirozeně červená od množství chemikáli a rakovinotvorných látek, nebudu se bavit o mléku , a jiných mléčných výrobcích .
Před rokem 1989 byly vystavěny farmy na výrobuvepřového masa kdy bylo vše vymyšleno od porodny až po expedici jatečných zvířat . Dnes je vše již delší dobu zavřené z důvodu dotací EU pro zemědělce - češi si neuměli vyjednat podmínky a ceny jako Německa a jiné západní země. Proto se dováží v kamionech živé vepřové z Německa do Česka kde se prasata poráží a český národ konzumuje německé vepřové ,
To same se muže říct oi o drůbežím mase které se vozí z polska nebo ukrajiny .
plnili jsme bojový rozkaz ochrany státních hranic,jestli vám to něco říká.bylo mně 19 let,mladej blbej kluk kterýho zajímal jen bigbít a holky. a morální slinty 35 letých blbečků co jim matky perou trencle neřeším.A věřte chytrolíni stříleli byste taky,to vám garantuju...
Vím o čem píšeš Vlaďo , měl jsem brachu u PS 77-79 na Hačavě a plně s tebou souhlasím.
Nejsmutnější bylo v roce 2009 vyznamenání od premiéra Topolánka bratrovrahům Mašinům , které jim předával v USA protože nechtěli si to převzít v Česku
Režim před rokem 1989 byl zločinný a KSČ byla zločinná organizace, stejně jako sesterská NSDAP
Pane Procházka kde jste sloužil na vojně?
Plivat na tu dobu umí každý . Nemáte pocit ze si sametovou revoluci sami zinscenovali samotní komunisté aby si mohli legálně v rámci velké privatizace rozdělit firmy kde před rokem 89 šéfovali ? Máte kolem sebe málo těchto případů?
Tak předně k pohrační stráži se dostávali většinou jen synkové prověřených soudruhů - policajtů(pardon VB) , funkcionářů KSČ atd..... obyčejní základáci to nebyli, ale pečlivě vybíraní a schválení , co za zastřelení bezbraného člověka dostali odměnou hodinky a opušták......
Píšete nesmysly . Brácha byl v roce 1978 u PS na Hačavě , služba to nebyla snadná a nikdy na nikoho nemusel střílet .
Otec i maminka byli dělnického původu a nestraníci .
Nikdy nikdo nedostal hodinky a jiné nesmysly o kterých tu píšete .
Když jsem byl před lety v Londýně, tak jsem se až divil, jak jsou tam disciplinovaní - ať už co se týče zavíraček nebo venku tichého kouření a mluvení jen polohlasem (ale uvnitř se klidně strhne hromadná rvačka, to zas jo). Jenomže holt dnes může díky levným letenkám lítat za zábavou do zahraničí kdejaký jednoduchý arogantní prvok, a ti si pak tu vynucenou domácí poslušnost kompenzují takto. U nich mají z policie respekt, u nás je jim evidentně pro smích. Ale tam je, na rozdíl od té naší, policie nekompromisní.
Tak nalejme si čistého vina že musí to nějak Pražáci přes sezónu přežít , odměnou jim bude přínos peněz do kasy magistrátu a vysoká oblíbenost zahraničních turistů v Praze .
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A kdopak to zařídí v Praze.? Myslíte to neskutečné množství náplav. ?Vždyť rodilých Pražáků už je minimum
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Aha , Jo tak . Někdo musí tu práci na zvelebeni Prahy udělat ať to tam mate hezké
1 odpověď