Dovoluji si poznámku pro pana Krále autora článku.Nepište nepravdy a nesmysly,které se nezakládají na pravdě viz,nevalná kvalita Gothajského salámu v totalitě. Naopak nekvalitní jsou ty dnes a tomu "socialistickému" nesahají ani po paty.V té době platila ČSN (je to dohledatelné),kdy bylo složení cca 1/3 hovězí zadní maso,1/3 vepřové libové maso a a 1/3 vepřové výrobní maso bez kůže ,spolu se špekem a kořením.
Vím dobře ,co píši,můj otec byl míchač a já jsem technolog masa (již v důchodu).
Tedy pane Králi,je třeba si ověřit všechny informace ,než o něčem chcete psát a ne mystifikovat občany,kteří to neznají.Dnešní Gothaj hovězí maso neviděl a ani ho kolem něj ani nenesli.....
Dodatek:viz ČSN:
Podle závazné normy se Gothajský salám vyráběl do počátku 90. let 20. století z těchto ingrediencí (na 100 kg hotového výrobku):[1]
29 kg hovězí zadní maso
29 kg libové vepřové maso
5,5 kg tučné vepřové maso bez kůže
35 kg sádlo na špíček
6 l pitná voda
koření
sůl
Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení jeho kvality.[2] Přijetím vyhlášky 264 z roku 2003 došlo k částečnému zlepšení, protože ta stanovila, že gothajský salám musí obsahovat alespoň 40 % masa. Přesto se jedná o méně kvalitní výrobek složený hlavně z náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a jiná plnidla a zahušťovadla.[3]
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To musí být kvalitní matroš ,co tam v té Strakovce zobou.....