Mohli by se začít všude stavět buddhistické a hinduistické symboly. Milující a tolerantní židovská sekta křesťanů jistě nebude mít námitky.
Veškerá náboženství jsou rakovinou lidstva! Ve jménu náboženství bylo zavražděno / upáleno, umučeno atd. / nejvíce lidstva. A stále je v tom pokračováno ! Kam se hrabali nacisti a komunisti dohromady !
Pletete si pojmy: " ...zda jeden z největších objevů v historii medicíny, tedy očkování, je vůbec přínosný..." prostě urychleně a podmíněně schválená tzv. ostatní očkovací látka (covid-19 mRNA vakcina) , není totéž co klasické plnohodnotné vakcíny proti celému viru či jinému infekčnímu agens, jde jen o příkaz tělu k produkci protilátky proti jednomu tzv. spike-proteinu viru, to odborníci dobře vědí.
Sledoval jsem pozorně celé dění od vypuknutí pandemie covidu a čeho jsem si všiml bylo to, že se ani odborníci nemohli shodnout na postupu! Tak tady rádoby znalci nepište nesmysli !
Mleté nebo škrábáné hovězí s kmínem a sádlem není tatarský biftek pane. To byste klidně mohl říct, že jste opekl maso na cibuli, přidal majoránku a byl to výborný guláš.
Špatně jste to přečetl , nikde tam nepíši, že otec dědy něco opékal na cibuli, to samé o majoránce. Veškeré uvedené suroviny se pouze řádně promíchali a podávalo se syrové na topinkách. Ropuší sádlo je delikatesa pro zjemnění. Já zásadně nedávám olej, především olivový.
To toho moc nepamatujete. První tatarský biftek udělal šéfkuchař v Paříži na počátku 20. století, pod názvem americký steak. Obsahoval kapary a třeba šalotku místo cibule. Tatarský biftek se mu začalo říkat, protože se podával s tatarskou omáčkou. A červená mletá paprika do něj tedy vážně nikdy nepatřila. Ale doma si jej můžete dělat jak chcete, je to Vaše chuť.
Nemáte správné informace, to jste zřejmě vyčetl v úvodu nějaké staré, či spíše nové kuchařky. První tatarský biftek udělal, jak mi vyprávěl můj děda, na konci 19. století jeho otec František když mu došlo dřevo do sporáku. Jenom nevím jestli maso naškrábal nebo umlel. Přidal žloutky, osolil, opepřil, trocha drceného kmínu, jemně nakrájenou cibuli a pro zjemnění přidal lžičku ropušího sádla. Topinky na sádle udělala a načesnekovala sousedka, děda doběhl se džbánem pro pivo a nic jim v té chvíli nechybělo. Málem bych zapomněl, než začali jíst, dali si trocha páleného. Jenom nevěděli, že se tomu bude jednou říkat tatarský biftek.
Mám naprosto stejné zkušenosti. Pokud do toho nějaký patlal dává olivový olej, tak to je spolehlivá cesta zabití chuti masa, které nepatří k těm nejlevnějším. Kapary na chuť vliv nemají, když je nèkdo má rád, nevadí. Okurka a tatarák mi nějak nejdou dohromady, ale nezkoušel jsem to tak nevím.
Olivový olej pokazí veškerou chuť voňavého tataráčku !!! To už raději trocha koňaku
Jak jsem psal minule, hokej opět jako řemen, kam se hrabe ta plácaná na evropských kluzištích. Někteří pořád nemohou přenést přes srdce, že holt tam ještě nemáme co dělat. Uvidíme v roce 2028, jak moc konkurenceschopní budeme.
K hokeji, opět jak jsem psal již minule. USA potvrdilo roli favorita, fakt mají ten útok postavený perfektně a jsou i adeptem na celkové vítězství. Bylo tam všechno - emoce, nádherné individuální akce, bitky, krásné góly. To na MS v zápase Lotyšsko - Kazachstán fakt neuvidíme. Radost se koukat a pak vstávat rovnou na obídek.
A jak jste psal minule, probudil jsem se, vyndal ruku z nočníku a šel si pro suché pyžamo.
Ať ČT předvede veřejný a podrobný audit hospodaření s nezačerněnými smlouvami. Ať lidé (poplatníci, koncesionáři) vidí jak se hospodaří s osmi miliardami. Ať je vidět navázanost "spřátelených" režisérů, firem a firmiček, které jsou přisáté na ČT....
Naprostý souhlas. Lidem nejde o 35,- Kč, ale o to, jak se s "povinnými" poplatky, které ČT dostává, hospodaří. V současné době je ČT velká černá díra na odklánění peněz poplatníků pro určitou skupinu kamarádíčků spojenou s provizemi.
Maso do vroucí vody se vkládá tehdy, připravujete-li ho třeba k rajské. Jen pan šéfkuchař zapomněl napsat, že kosti, maso a zelenina se při přípravě kvalitního vývaru předpéká.
S tím předpékáním bych osobně nesouhlasil a doporučil všem kuchařům, aby uvařili vývar klasicky a s předpečením a potom předložili k degustaci hodnotitelům /samozřejmě bez označení na kterém talíři je ten předpečený/ a budete velmi překvapeni hodnocením. O čem se sám nepřesvědčím, tak tomu nevěřím. Proto jsem podnikl pokus a uvařil jsem oba vývary ze stejných surovin a oběma způsoby, pozval sousedy, co by degustátory a výsledek? Já jako "kuchař" který vařil jsem rozdíl nezjistil, oba vývary měly dle mne stejnou chuť. A sousedé, kteří měli za úkol vyhodnotit kvalitu vývarů? Taktéž oni prohlásili, že se jedná o stejné vývary. Dobrou chuť
27
Sledujících
0
Sleduje
27
Sledujících
0
Sleduje
Fiala selhal a málokdo už mu po jeho létech v politice uvěří. Navíc ta pochybná koalice se zelenorudými Lidovci, Piráty, STAN a spol. je něco, co občanům žádný prospěch nepřináší.
Potíž je, že s Babišem a jeho ANOnisty se žádné zlepšení očekávat nedá. Jenom pokračování v přežívání státu na dluh a vysoké inflaci znehodnocující naše úspory. A tuny hloupých keců jako bonus... 😕
30 odpovědí
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Hlavní problém je v tom, že polovina občanů používá svůj vlastní mozek, což je v pořádku, ale ta druhá polovina používá " mozek " ČT!