Tak zrovna pro brzdeni by bylo na suchu idealni, aby byly gumy bez vzorku a maximalizovala se tak stycna treci plocha. Mokro je na tom jinak, potrebujete odvod kapaliny ze stycne plochy. Co se tyce hloubky vzorku, nizsi, tedy ojetejsi, vzorek ma mensi deformacni vlastnost, takze na suchu je ucinejsi.
Jenže menší vzorek=starší tedy tvrdší pneu. Když dám na auto novou sadu pneu tak než se přední sjedou mají zadní tři čtyři roky i víc (u mě by to bylo asi deset let 😉 ) a než se sjedou tak tam budou další tři a už to prostě není ono podle mě. Samozřejmě podle nájezdu a řidiče. No, ale stejně od cca půlky lidí slýchávám ¨to ještě sezónu vydrží¨ tak jim to odkývu, obuju a je úplně jedno kam která guma přijde... 😉
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
My používáme indukci jeden rok a řekl bych, že jak vaření tak ohřívání je v pohodě, jen se člověk musí naučit jaký výkon nastavit k udržení ohřevu při vaření třeba brambor nebo polévky. Hučí jen při vysokém výkonu, ale ne nějak nahlas. Jediné co je u nás problém je smažení, tam se nám ještě nepodařilo zjistit jak dosáhnout rovnoměrného ohřevu oleje/sádla a řízky se vždy na okraji dělají déle. Na plynu jsme tento problém nikdy neměli. Uvažuji i o koupi plynového vařiče na bombu a nechat ho na dvoře, smažit jinde než v kuchyni spojené s obyvakem by také byla výhoda,akorát v zimě by to byl trochu problém...
1 odpověď