Tak jsem se pobavila. "když zdravotník dostane svrab, tak má velký problém, ztratí způsobilost, kvůli nemoci z povolání". Co to je za blbost? Takových případů bylo, jako děti jsme si hráli ve stohu starého sena, svrab nás pak dostala většina, koupil se v lékárně Skabicid, vykoupat, namatlat Skabicidem, po 24 hod. znova vykoupat a bylo po svrabu. Vzpomněla jsem si na to až před lety v dospělosti, když jsme dostali koťátko, které mělo svrab v uších a léčili jsme jej tím samým-tedy vytírala se ouška Skabicidem. Tak to je opravdu závažný důchod k brzkému odchodu do důchodu, čímž nechci podceňovat jejich práci, ani práci nikoho, ale toto jako příklad mne dorazilo.
Prý ĆSSZ nestíhá tyto předčasné důchody vůbec vyřizovat, no doufám, že budou včas vyřizovat alespoň ty řádné starobní důchody. Úřady celkově u nás jsou jedno velké drama, čím více se pracovníkům přidává na platech, tím více času na vyřízení čehokoli mají a to je moje zkušenost i zkušenost známých-třeba blbá karta na parkování pro invalidu--několik měsíců a stále nic-zkušenost kamarádky.
Za mne pečený maso ano. Nejlépe krůta, králík, kuře, jehněčí. Pomalému pečení nejsem nakloněna, ani trhanému masu. Ale je fakt, že v remosce, která peče úsporně, se peče daleko pomaleji, než v plynové troubě a z ní mi ani maso nechutná. Z remosky super a takový jehněčí na jalovci zároveň s brambůrky a cibulí, vše řádně okořeněno, mňam. Nějakou inspiraci zde určitě naleznu.
Mléko nepiju nevím, proč bych je měla pít coby dospělý člověk, nakonec i doktorka Cajthamlová to takhle říkala v některém dílu Jste to, co jíte. (Nemohu říci, že bych s ní souhlasila ve všem, ale v tomhle ano). Mléčné výrobky-hlavně sýry-jím, ale již také ne tolik, jako dříve, v šedesáti mi nějak začínají vadit.
Že uzeniny, sladké nápoje a jiné zbytné potraviny výše uvedené nejsou zdravé, to ví dnes každý blbec i to, že z nich vzniká obezita. Bohužel dnes jak kvalitní potraviny, tak nekvalitní stojí majlant. Se zvyšujícími se cenami klesá kvalita toho, co se dříve dalo jíst. V posledním roce jsem musela pár potravin vyhodit, což u mne není zvykem, (např. ze šunkového salámu z masny jsem mačkala vodu), takže nyní již jen vysoce procentní hovězí a vepřovou šunku. Dnes se nejí, ale žere, takže proto ty levnější nezdravé potraviny. Jím málo, takže si zatím libové maso, mořskou rybu, ovoce i zeleninu prostě koupím. Zdraví je nade vše.
Spojené státy sestřelily nad Atlantským oceánem čínský balon, který byl podle nich vybavený špionážní technikou. Poté zahájily operaci na vyzvednutí trosek.
Já si asi počkám, zda to byl nebo špionážní nebo meteorologický balon. Nevěřím ani jedné, ani druhé straně. Stejně se pravděpodobně ani pravdu nedozvíme.
Mám ráda spíše česnečku (oukrop), takže s kroupami. Nevím, proč musí být všude parmazán a olivový olej. Pobavilo mne, že mám vylovit cibuli a česnek-prosím? Cibuli krájím a opražím a v polévce pochopitelně zůstane. A 1 stroužek česneku? Minimálně 4 obrovské. Špetky soli a pepře? Sůl dnes nesolí, takže hrst a kořením jako pepř, ale i jiné, tím jsem nikdy nešetřila. Toto je možná recept do nóbl restaurace (ale s těmi fazolemi, no nevím) a je to hlavně výsměch lidem při dnešních cenách potravin.
Ceny potravin jsou nehorázné a jsem ráda, že mi vejce začala před cca 2 lety vadit. Nevadí mi zatím do pečiva (to přijde), takže 6 ks na Velikonoce, z toho 4 zmražená na obalování řízků, sýra. Vánoce 6 ks, z toho 2 zmražená opět na obalování, jenže v posledních letech dělám vše spíše přírodně, než v trojobalu. Pro mne je prostě doba životnosti vajec příliš krátká.
S tou zakysankou se mi docela líbí, ale salátová okurka a ředkvička nemají velkou trvanlivost. Líbí se mi více od Babica-Sapík, tam jsou naložený cibulky a fazolky se zakysankou bez vajec, ten možná letos zkusím, možná nebudu dělat salát vůbec. Klasický určitě ne, z majonézy a vajec je mi zle, už jen když to zde píšu. Ale ať salát nebo ne, všem pokud možno klidné vánoce.
O vánocích nepřibírám. Prostě jím běžné množství, nějaký alkohol je, ale vše s mírou. A svařák nebo punč jsem nedělala už dva roky. Na to by musela být pořádná zima. Dávám tam většinou 1 lžičku cukru a umělé sladidlo a i tak je to moc sladké, mám asi kliku, že sladké zas tak moc nemusím, jakož ani majonézy a vejce. Letos asi poprvé nebudu dělat salát, vše s jogurtem dělám celý rok, takže ani jogurtový. Objevila jsem nějaký se zakysankou, ale to množství, co já spotřebuju, se ani nevyplatí dělat. Hlavně, že jsou rybičky a masíčko, zelenina a ovoce a slivovička.
Vánočka, kapr, majonézový salát-to jde mimo mne. Cukroví bude nepečené i pečené tak 3 druhy, no vlastně 4, udělala jsem mini martinský rohlíčky a půlka je v mrazáku, ořechový to je, tak co. A o exotické ovoce se připravit nedám. Určitě pro mne není exotické ovoce citron, který zde uvádějí na prvním místě. Koupím kilo lichi, ať stojí kolik chce, lichi není po celý zbytek roku a já si s ním vystačím celé vánoční svátky, navíc je to moje nejoblíbenější ovoce.
Tak právě rizoto a vůbec rýži v oblibě příliš nemám. Ale je fakt, že ke kuřeti (pokud si nedám jen chleba a hromadu zeleniny), si dělám výhradně divokou rýži, ale ne basmati. Dělám Parboiled s indiánskou, což jsou semena nějaké severoamerické trávy, takže není to rýže. Ale když rýži, tak tuto, nebo tedy jak se píše divokou. Je to míchané, samotná semena indiánské "rýže" se ani neprodávají, neboť by se asi nikdo nedoplatil.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Vážně má někdo pocit, že mu toto zlepší imunitu? Mne 2 očkování nadlouho vyřadila a stále mám následky v podobě závratí a již téměř rok jsem na neschopence. Nikdy do žádného neověřeného očkování na žádnou pandemii již nepůjdu, jsem poučená. Nejsem žádný odpírač očkování, veškerá běžná očkování jsem absolvovala během života, pravidelně chodím na tetanus, což si možná tihle blázni vůbec nehlídají.