Líbí se mi jen Reserved, ale právě tyto nemají tu fotku moc povedenou. To by se ale vidělo-jaká je to barva, jaká podrážka, je to opravdu kůže nebo eko kůže (čili umělotina), šité-lepené atd., hlavně zda v nich lze chodit, neboť dnešní podrážky jsou často tak tvrdé, že se v tom chodit nedá a pokud má člověk citlivá chodidla, můžou být krásné jak chtějí. Boty jsou nejen na parádu, ale hlavně na chození-nohy nás nesou a když trpí, je to peklo.
Nakupuji na netu poměrně často, ale mám už své ověřené eshopy, na internetovém tržišti jsem nenakupovala a moc mne to neláká. Ono ověřit si někoho není až tak jednoznačné. Když něco přinesu ze Zásilkovny nebo to přivezou, sotva přečtu manuál a už mám psát hodnocení na zboží. Ano, hodnocení na eshop to jde-jaká byla komunikace, rychlost doručení apod. I když nakupuji na tuzemském eshopu, vždy si přečtu nějaké diskuse a často jsem od některých upustila a koupila o pár kaček dražší totéž jinde.
Popisují zde úplnou klasiku jako objev století jen proto, že je k tomu brusinkový kompot. K té zdravé variantě bych měla poznámku. Pokud mi zbyde porce brambor (domácích hranolků, nebo brambor z grilu), tak jen obalím Hermelín do kolečka nebo spíš kola šunky a roztavím v mikrovlnce, brambory apod. se zde zároveň ohřejí. Ať má proti mikrovlnce kdo chce, co chce. A k tomu talíř čerstvé zeleniny. Také nic objevného, ale píšu o nejzdravější a i nejrychlejší variantě. A občas se vařit nechce.
No, hřib peprný mám zkušenost, že ta jedna malá houbička pěkně opepří smaženici. Ale fakt dělat celou smaženici z nich, to ne. když se usuší a rozemne, lze jej místo pepře používat. Máma to jednou nevěděla, že jsem je nasbírala, ani je neznala a normálně je nakrájela s jinými houbami a zavařila. Má to grády, nic se tím nezkazilo.
Je to hnus velebnosti. Nikdo neví, jak na tom bude ve vyšším věku, po úrazu atd., nikdo neví, zda a kdo bude moci a bude ochoten se o něj postarat. Někdo také už nikoho nemá a přesto je schopen jakž tak fungovat bez každodenní pomoci. Mne fascinuje to, že o příspěvek na péči, byť v 1. stupni jen 880 Kč, ( a to se mne týká) mohu vlastně žádat pouze, když se o mne postarají sociální služby nebo osoba blízká. Zatím se o sebe celkem postarám, ale domácnost již zvládám hůře. Proč to nemůže být na kohokoli a jednou za rok doložit? Mohla bych třeba na větší úklid vzít firmu, za rok to přece jen už je 10.560, tak alespoň na to, co už člověk nezvládne-třeba mytí oken, také by se to dalo použít na dopravu online nákupů, kdy nesplním limit, aby to bylo zdarma atd. 1.stupeň vlastně nemá nikde žádnou úlevu, tedy pokud vím. Pokud máte jiné informace, budu ráda, když se o ně podělíte, já vidím jen vše se ZTP a ZTP/P a to NAŠTĚSTÍ nejsem, není co závidět.
V podstatě z tohoto téměř nic nekonzumuju. Na lámavost nehtů stačí 1 čajová lžička slunečnicových semínek týdně, někde jsem četla, vyzkoušela a pomáhá, ale asi ne více, jsou kalorická. Vejce na vlasy a masky jsem vyzkoušela už dávno a nic, na mne nepůsobí, asi proto, že i na jídlo je nesnesu. A aloe vera, kterou má v oblibě máma na tinktury, mi nepomohla nikdy na nic, ani na otlaky, ani jako tinktura, tak že bych ji chtěla zkoušet jíst, fakt ne. Každý jsme jiný, třeba něco na někoho zabere.
Mne celkem fascinuje, jak zde spousta lidí řeší Studentskou pečeť, Kofilu, brambůrky, Pringles a další hrůzy, které mají takové složení, že jsem to přestala kupovat bez ohledu na velikost balení a cenu, ale ani dříve jsem tomu moc nedala. Zdraví je mi přednější, než cena. Ano, souhlasím, že je zde zlodějina, ale prostě už se vzdávám sladkého, nic nesladím 44 let, ale tu sušenku a kostku čokolády ke kávě si dám. Kvalitní čokoládu koupit lze, ze zmrzlin Haagen dazs několik lžiček vzhledem k ceně a nějaké sušenky bez škodlivin (palmový tuk, gluk-frukt.sirup), lze také koupit, musí se pátrat, ale ne v supermarketu, samozřejmě je to jiná cenová relace. A hlavně z výše uvedených pochutin (platí i pro kokosový tuk) vzniká ten nebezpečný břišní tuk, takže nejde jen o zdraví, ale také o to, jak člověk vypadá. Dříve jsem sledovala cukr ve složení potravin a nyní když tam je místo gluk-frukt.sirupu, tak mám radost, zdravý fakt není, ale je to určitě menší zlo. A není to jen ve sladkém, třeba i v jinak kvalitní šunce.
Marně hledám ty přešité záclony po babičce, všechny mi tam připadají obyčejné silonové. Knihovna dobrá, ale kdo si bude v těch výškách vybírat knihu a utírat prach? (zvláště ve vyšším věku). No, ale dnes se moc nečte. Já tedy osobně, ač mám vysoké stropy, už stěhuji vše pokud možno do dosahu. Mám ložnici po dědovi cca 150 let starou, starou ji už kupoval, pak mám dalších pár kousků a zcela běžně to kombinuji s novějším nábytkem. Je fakt, že naštěstí mám ten "nový" nábytek cca 35 let a je to ještě dřevo, dřevěné dýhy atd. Dnes bych se fakt zařizovat nechtěla. Ale článek mne motivoval k tomu, že vytáhnu ty staré záclony po babičce, které se chystám už pár let opravit. Myslím, že by nebyl můj styl si nechat něco vytvořit od architekta, mám svůj styl a v něm se mi dobře bydlí, ale je to samozřejmě každého věc.
Tentokrát s článkem naprosto souhlasím. Tepláky obléknu doma, když je největší zima a to v posledních letech není. I doma raději nosím starší sukně a šaty. Nechápu, když někdo vyběhne z domu do vedlejšího obchůdku v teplácích a pantoflích. Já jdu ke kontejneru s plasty a do obchůdku naproti, třeba ráno ve dvě, obléknu se, nalíčím, učešu a ošperkuju, prostě už jen pro svůj pocit. A lidí je venku plno, tak to dělám i pro ně.
Vzhledem k tomu, že jsem v posledních 3 letech přibrala 5 kg a ať dělám, co dělám, dolů to nejde, začala jsem velmi pečlivě sledovat palmový olej, ale i kokosový (kde se odborníci nemohou shodnout, zda jej ano, či ne). Taktéž ale sleduji glukózo-fruktózový sirup, což je další zlo, to už je snad lepší trocha bílého cukru, když jinak nic nesladím a lze používat i třtinový-kvalitní. Jídelníček se mi dost osekává. Naštěstí při nakupování online mám čas a možnost si přečíst složení. Samozřejmě i sušenky bez PO a GF sirupu jsou podstatně dražší, než ty také drahé, běžné. Ale ať. Zdraví je přednější, bohužel, dokud to lidé budou kupovat, nic se nezmění.
25
Sledujících
0
Sleduje
25
Sledujících
0
Sleduje
Ten recept, to je jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Co kdyby sem občas Seznam šoupnul nějaký recept od šéfkuchaře? No ale to si mohu na netu najít sama, to je fakt, ač někdy nemohu najít, co jsem nestihla třeba u TV zapsat.