Čěrstvý stromeček většinou nechytne. Dnes již spoustu lidí nebere vánoce tak jako byly vždy. Stromeček až skutečně na vánoce, zdobení na štědrý den.
Stromek je již třeba dva týdny před vánocemi, takže teď již dokonale suchý.
Prskavky dnes? Za nás vždy až na štědrý den.
Uměli jsme si užít "predvánoční" atmosféru. Čekání na stromeček a ježíška.
Já prskavky pálím jen na silvestra a hned do vody. Syčí to jak had. Je tam opravdu vysoká teplota.
Bych tedy z nervozity vzplanuti atmosferu mela nulovou. To radeji ty debilni ledky a ve svicnu svicku pod kontrolou.
Nápodobně, ačkoli já raději pálím purpuru a františky všech vůní, než svíčky. Ty mám spíše jako dekoraci nezapálené. A nevím, proč má někdo nazdobený stromeček již v neděli, když jsou vánoce v úterý. No, třeba letí do teplých krajin, tak si to chtěli užít.
Přesně tak,otravují aktivaci kuponu,aplikaci,hledání zboží z kuponu na prodejně úplná katastrofa!!Nakup nad 300.- a můžeš mít laskavě slevu....dělají z lidí b.l.b.c.e.
Ano, přesně tyto praktiky, apky a nevím co, mne fakt nebaví, takže nakupuji online a v krámě se stavím, když jdu okolo. Zde ve staré zástavbě (ač v Praze), je pouze Tesco Expres, nejhorší ze všeho, co existuje. Takže se tam projdu s vozíkem a většinou prázdný vrátím.
Úspory, slevy.... Nejvíc ušetříte, když si koupíte jen to, co potřebujete. Pringless třeba vůbec nepotřebuju 😉
Nápodobně. A ani jiné zbytné zboží. Musím si koupit nezbytné a nyní na svátky i jiné zboží, které mne zajímá a Pringles nebo neustále zmiňovaná Nutella to fakt není. A také nakoupím za takovou cenu, kterou jsem ochotna akceptovat. Jsem ochotna akceptovat za exotické ovoce 4 stovky, za 400 g divokého lososa 2 stovky, tedy dala jsem, ale stejně jsem ceny srovnávala. Ale ať si každý své penízky utratí, za co chce, ač bohužel mnoho lidí tuto nekalou cenovou politiku tímto podporuje.
Ježíšikriste vy musíte být zdravá a štíhlá když ani jednou za rok nehřešíte. Lososa divokého sním jedině uzeného a to oranžové svinstvo plné antibiotik a barviva ze semletých korýšových schránek bych nevzal do úst. Tak leda lovenou pražmu vlka nebo třeba mořský ďas je dobrý. Já mám jednou za rok kapra ale uloveného na udici na Orlické přehradě. Ty káďové ryby je obdobný případ jako to oranžové samý tuk. A salát klasický domácí bramborový tzn. bez uzeniny a ještě bramborový Videňský.
Tak vídeňský bramborový salát je trochu podobný bramborovo ředkvičkovému. Ono hřešit a hřešit- to je pro každého jiné. Nebudu hřešit tím, co mi nechutná. V těch rybách si dovolím říci, že se trochu mýlíte, neboť divoký losos je těžko krmený antibiotiky, když je divoký lovený v Atlantickém oceánu. Je losos a losos. To možná jsou antibiotika v pražmě (ačkoli mi také chutná), pražma je z farmy z moře, většinou z Chorvatska, neboť je na červené listině, prostě chráněný druh a divoká se lovit nesmí. Zdravá jsem, zdravější, než před 20 lety, štíhlá jsem nebyla nikdy, ale to je relativní, 172/70, těch 172 fakt není váha. Jen si zahřešte, já si zahřeším s pivkem a slivovicí.
Řepkový má vyšší teplotu, ale já bych se slunečnicového nebál, že se přepálí, i když má nižší teplotu použitelnosti. Na pánvi ale teplotu neuhlídám, tak bych volil friťák, nebo troubu, kde teplotu hlídá správně nastavený termostat.
Asi to tak bude, ale já moc nesmažím, pokud ano, tak na minutku a na přírodno. Také záleží na sporáku. Mám plyn, nahřeju pánev, přidám olej a přírodní řízek nebo krevety jsou nato šup. Tam není čas na přepálení. Alespoň se mi to zatím nestalo. Friťák bych neužila. Do papiňáku nebo remosky není se slunečnicovým olejem žádný problém, nebo na naložení ryby na gril také ne, tam stejně přebytečný tuk odteče. Vlastně i když dělám kořeněná křidýlka, kde se to v oleji doslova vaří (cca 4 min s občasným prohozením), tak přepáleného nic není. Olej dnes kvalitní není, samozřejmě použiju jen 1x, prská to, je tam samá voda, už jsem kolem sporáku musela dát pruhy lina (mám koberce).
Myslíte sajrajt z několikrát za dobu zrání chemicky ošetřenou řepku???Tak tedy dobrou chuť
Přesně tak, také zírám, že všichni používají řepkový olej. (To je asi mediální masáž). Máslo nesnáším, sádlo nesnáším, takže jedině slunečnicový olej a na studenou kuchyni olivový. Když jdu do krámu, tak olej v akci-u slunečnicového oleje je pouze cedulka a olej nikde, řepkového i s akční cedulkou je plný regál.
Kapr se nejlépe vylepšuje tak, že se uvnitř trojobalu nahradí krkovicí.
Jezte, co Vám chutná. Nevidím důvod, proč vylepšovat kapra, který mi nikdy nechutnal. Upeču si tradičně divokého lososa bez trojobalu a k tomu bramborovo-ředkvičkový salát se zakysankou. Za mnoho let života už jsem si ty tradice upravila dle svého. Ať Vám chutná a hezké svátky.
Mimo jiné mám i eshop. Když pošlu originální krabici s originálním obsahem bez rozbalení přímo z palety od výrobce, tak polovinu rozmlátí Zásilkovna a neuznává reklamaci, že to nemělo 3cm ochranou vrstvu. Jako eschop by jste museli vlastnit stovky různých krabic. Jelikož každý zákazník objednává různé zboží a kusy. Palety krabic něco stojí a skladování takových palet ještě více. Samozřejmě se přizpůsobíme ovšem i cenově. Doplatí na to pouze občan volící komunistickou EU. Když to chcete.. ....
Prostě celé EU nám byl čert dlužen. Ale s čím bych souhlasila, tak "nosit si vlastní nádoby k naplnění studenými či teplými nápoji nebo hotovým jídlem, ", jak je v článku uvedeno, ač já sama do restaurací dávno nechodím. Dříve to nebylo možné prý z hygienických důvodů.
Takže nám budou chodit v balících rozbité zbozi a spotrebice, místo nich budeme muset koupit a tedy někdo vyrobit zbytečně další, hlavně když se tím usetri kousek bublinkové folie nebo polystyrenu. Ze výroba těch náhrad za zničené zboží zatizi životní prostředí daleko víc, už zelené šílence nezajímá.
Z toho mám také obavy. Kupuji pravidelně úsporné žárovky u svého ověřené eshopu, namísto v elektru, kde je žárovku trojnásobně dražší. A ano, je to zabezpečený ve fóliích lépe, než Pentagon.
Tak většině lidí se vlastně nic zas tak hrozného neděje. Kor tady u nás v Evropě
Dobře, zatím u nás není válka, ale může přijít těžká nemoc, těžký úraz, smrt někoho blízkého, tak nevím, zda zmíněná disciplína v tomto případě pomůže a budu mít pocit štěstí. To určitě ne a vím o čem mluvím, zemřel mi relativně mladý manžel, měla jsem těžký úraz. Rozhodně nyní po letech již nejsem nešťastná, umím se radovat z maličkostí. Asi jsem měla štěstí, těžký úraz jsem také mohla nepřežít, nebo mít horší následky. Štěstí je opravdu relativní pojem. To je spíše takové štěstí v neštěstí.
Pro mě je rozdíl mít štěstí a být šťastný. Jsem zdravý, mám dobrou práci, můžu si dovolit občas i koupit nějakou zbytečnost pro radost a podobně - pak jsem šťastný. Pokud vyhraju Eurojackpot - pak mám štěstí. Když se mi dostane něčeho, čemu dám jen zlomek "vkladu" a dostanu neúměrně hodně, tak to je štěstí. Pokud se musím na něčem podílet a daří se mi, tedy dál jsem něčemu adekvátní vklad a dostal za to adekvátní výsledek, pak jsem šťastný, ale ten samotný skutek nepovažuju za štěstí. To je pro mě něco opravdu bombastického, jako zmíněný jackpot.
Napsal jste to naprosto přesně, možná by byl lepší článek od Vás, než od autora tohoto blábolu.
10
Sledujících
0
Sleduje
10
Sledujících
0
Sleduje
To je právě geny a stáří zpomaluje takže se nespálí tolik a chuť k jídlu většinou zůstává a pak záleží jaký motor ve vás je, jestli to palivo umí využít nebo ho jen tak neúčelně vyplýtvá, lidé s takovým motorem jsou ve výhodě, pokud je co tankovat.🙂
1 odpověď
25
Sledujících
0
Sleduje
25
Sledujících
0
Sleduje
Máte pravdu. Ale mně její pořad dal dost, hlavně ty starší díly, zhubla jsem 22 kg a držím to 13 let, takže něco mne naučila. Rozhodně jsem nesouhlasila se vším, jako velké porce cizrny a různých jiných blbostí, vlastně se hýbu jen v rámci svých zdravotních možností po úrazu o holi, ale třeba jsem také nesouhlasila s nesolicí dietou. Jenže tam byl vysoký tlak a já jej mám spíše nízký. Prostě každý jsme jiný a ona tak k tomu přistupovala. Jak čtu, je stejně stará, jako já, no, připadá mi starší. Ale pomohla mi i přes obrazovku, takže díky.
1 odpověď