Já dělám, jako jedlý dárek,pro diabetika, domácí dia marmelády úplně bez přidaného cukru,zahustěné ovocným pektinem.Vždy jsou vítaným darem.
No to zní super, takže nepoužíváte ani žádné sladidlo? A vydrží dlouho, když v nich není cukr, který funguje trochu jako konzervant? Já právě nad marmeládami bez cukru uvažuju, ale bojím se, aby mi nechytly plíseň do Vánoc 🙂
My ten název doma doteď používáme, když jedeme do Pardubic - "Auto necháme u Hypernovy", přitom je to už roky Albert 😄 Já mám jinak Albert hypermarket moc ráda, dobře se mi tam nakupuje a má fajn ceny a hlavně velký výběr zeleniny a ovoce. Brzy se ale stěhuju, tak už budu mít dostupný jen Penny a Tesco.
Nezávidím, opravdu ne, taky mám za sebou krásné a ne levné dovolené. Akorát nechápu, že se tím musí prezentovat veřejně. Pak ať se nediví různých reakcí od lidí (hlavně negativních). Chápu, že na to má, ale kolik je lidí, kteří prostě na to nemají (jako třeba teď lidé po povodních mají existenční problémy). Tak proč se vychloubat. Chápu to jako výsměch a provokace.
No ona ho ta veřejná prezentace právěže živí, takže chápu, proč to sdílí na sockách, co to jde 🙂 tu dovolenou mu to celou zaplatí.
No na grafičku v Praze mi to přijde dost mizerný příjem, pokud plyne z plného úvazku. U nás grafici ve firmě brali poměrně slušné platy. Strava za 15 měsíčně se mi zdá také moc, já utratím za sebe tak 3 tis, ale je pravda, že si vše vařím ze základních surovin a nechodím na menu do jídelen/restaurací, nemám žádnou zdravotní dietu. No nejsou na tom bídně, ale chápu, že mít tak o deset víc, tak by se jim žilo líp. Ale teda byt v osobním vlastnictví je velká výhra. Vyhnuli se nájmům/hypotéce za cca 30 litrů měsíčně. 😄
Jeee, mám tyhle foodblogerky moc ráda, některé pravidelně sleduju na sociálních sítích. Jsou šikovné a baví mě i jejich životní styl, který sdílejí. 🙂
Já sama také bloguji, ale je těžké s blogem prorazit. Každopádně mě to moc baví a to je hlavní. Můžu třeba doporučit vánoční kynutý stromeček s pórkovou náplní, recept je tady:
Myslím si,že kupovaná drahá jablka nikdo nebude používat na štrůdl. Kdo má jablka na zahradě tak určitě ví která pro jaký účel použít a taky hlavně v které době. Konzumovat od jablek podzimních až po ta zimní,která dobře uskladněná ve sklepě,nebo v chladu, vydrží až do jara.Lidi s tím nejspíš problém nemají
Tak my bez zahrady holt ta drahá jablka kupujeme a ano, zrovna o víkendu jsem je použila i do koláče 😄
Nikdy mi nikdo nic nevrátil natož s úroky 😂 spíš mi naopak strhl za to, že jsem nevymalovala pokoj. Což bylo bizarní, protože jsem ho přejala už nevymalovaný.... Zkrátka si většinou nesolidní pronajímatelé vymyslí kde co, jen aby kauci nevrátili. V současném bytu jsem si nechala uvést do smlouvy, že je nově nevymalovaný...
Pocházím z Plzně a u nás byl obvyklou přílohou k houbové, křenové omáčce či k dušené mrkvi rozpek. Téměř 50 let už žiju ve východních Čechách, ale rozpek peču a rodina ho miluje. Ona naše "klasická" bílá hřibová omáčka od babičky z Merklína byla navíc ochucená i koprem, a to s plzeňským "rozpíčkem" je veliká dobrota
Tak o rozpeku jsem v životě neslyšela a musela jsem si to jít vygůglit. Velmi zajímavé, líbí se mi, jak má každý region takové ty svoje recepty, které o kraj dál nikdo nezná 🙂
samorostkasarlatova.blogspot.c...
1
Sledujících
0
Sleduje
samorostkasarlatova.blogspot.c...
1
Sledujících
0
Sleduje
Já Vánoce miluju se vším všudy, bez dárků by to nebylo ono. Vždy nějaké vyrábím, takže víc než penězi je zaplatím vlastním volným časem, ale zas jsou od srdce. Myslím, že aspoň jeden malý dáreček si lidé vyměnit mohou. Jinak u nás se běžně dárky jen tak nedávají, svátky, narozeniny a Vánoce jsou proto ideálním obdobím pro zamyšlení se, čím těm druhým udělat radost a nespoléhat jen na to, že je oblažím svou přítomností 😄