Já bych ty velkovýrobny masa, nejen drůbežího, ukončil úplně. Vč. mléka a vajec. Pro ta zvířata je to nepopsatelné utrpení, pro planetu ohromná zátěž a o našem (ne)zdraví nemluvě. Vím, že se ze dne na den nestaneme všichni vegany, ani s touto ryze hypotetickou možností bychom si nevěděli rady, ale měli bychom začít přemýšlet, odkud se to maso vzalo, vůbec odkud a jak, že ta náhražka burgeru z hrachu obarvená červenou řepou a bez chemie chutná stejně, ale navíc zdravá a bez utrpení, popřemýšlejme.
Kdo je dneska schopný zabít "bl.." králíka, natož krávu? Moc mladých lidí se do toho nehrne, staří řezníci odcházejí do důchodu. Takže je tu nějaký nástin, jak to půjde dál, řezničina a "jatkařina" umřou coby řemesla na nedostatek lidí.
Když už to píšu, je třeba se zmínit i o "skutečném" mase z opravdové zvířecí svaloviny z tkáňových kultur. To je pro mě otázka, jestli bych to vzal po 8 letech veganství vůbec do huby a jestli by mi to chutnalo? V Japonsku už to začlo a je to k nerozeznání od masa z jatek.
Zapamatuj si. Rusko je jaderná velmoc a jako taková, stejně jako USA nebo Čína, nikdy neprohraje. Prohrála zkorumpovaná rozkradená a zbídačená Ukrajina.
Tak tohle je možné jen v "našem " ukrajinském absurdistánu. Na prodavačku, uklízečku ,umývačku nádobí musíte mít čistý TR a jeho pozice to nevyžaduje?!!!! Z toho vyplývá- zrušte požadavek čistého TR u všech pozicí
Kamarádka mojí ženy se s manželem pokouší o miminko metodou IVF. On měl normální spermiogram, teď po půl roce mu ho dělali znovu (14 po očkování) a spermiogram hodně špatný. Náhoda? Asi ne.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Já bych ty velkovýrobny masa, nejen drůbežího, ukončil úplně. Vč. mléka a vajec. Pro ta zvířata je to nepopsatelné utrpení, pro planetu ohromná zátěž a o našem (ne)zdraví nemluvě. Vím, že se ze dne na den nestaneme všichni vegany, ani s touto ryze hypotetickou možností bychom si nevěděli rady, ale měli bychom začít přemýšlet, odkud se to maso vzalo, vůbec odkud a jak, že ta náhražka burgeru z hrachu obarvená červenou řepou a bez chemie chutná stejně, ale navíc zdravá a bez utrpení, popřemýšlejme.
Kdo je dneska schopný zabít "bl.." králíka, natož krávu? Moc mladých lidí se do toho nehrne, staří řezníci odcházejí do důchodu. Takže je tu nějaký nástin, jak to půjde dál, řezničina a "jatkařina" umřou coby řemesla na nedostatek lidí.
Když už to píšu, je třeba se zmínit i o "skutečném" mase z opravdové zvířecí svaloviny z tkáňových kultur. To je pro mě otázka, jestli bych to vzal po 8 letech veganství vůbec do huby a jestli by mi to chutnalo? V Japonsku už to začlo a je to k nerozeznání od masa z jatek.
Dobré:-)
3 odpovědi
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Pokud jste vegan,proč se k tomu vyjadřujete?
1 odpověď