I můj táta jim říkal skřípalky. Pokud si pamatuji (už hodně dlouho jsem je neměla), tak byly trošku tužší, a naložené v octě při skousnutí trošku jakoby "skřípaly"
Máte pravdu-ale proč se jim říkalo skřípalky je mi záhadou.Jako děti jsme je taky jedli naložené a tepelné upravené v octě.Mějte hezký den pani.
Taky jsem si dnes přivstal a díky včerejšímu super úplnku jsem si nasbíral košík hřibů a křemenáčů.Babička mi vždycky říkala,že pokud roste hodně hub bude válka-tak snad je to jen pověra.Jinak opět pěkné video a pro ty co je jim to líto-vyražte na ty hříbky-ostatně víkend je před námi a je to zadarmo .Tak proč je tam nechat !
Všechny ty krásné jedlé houby chtějí vše stihnout do prvních mrazíků a tak vyrazily z matičky země.Jeden už aby pomalu bral místo košíku kolečko na takovou úrodu .Prý rostou nejen na Šumavě .Tak díky šumavské houbičce za inspiraci - je dobře že někdo a něco nám dělá radost ve volném čase a máme důvod jít do přírody potěšit svou duši.
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
My jim (také na Šumavě) říkáme kořenky. Jsou to TOP podzimní houby do octa nebo do guláše.
Jenom ten, kdo dokázal přinést plný košík kořenek, si u nás mohl říkat pan houbař. Na ty totiž musel mít místa, nikoli jen tak bloumat po lese, a jednak dobré oči, protože v podzimním lese nejsou moc dobře vidět (opadané šedé osikové listy, bývají částečně pod zemí atd.)
1 odpověď
3
Sledujících
8
Sleduje
3
Sledujících
8
Sleduje
No skvělé-jen tak dál.