DOTAZ k následujícímu textu:
"KONTROLU komína provádíme minimálně 1x ročně pověřenou osobou (vyhláška č.34/2016 Sb.). Při kontrole spalinové cesty je zjišťován aktuální technický stav komína, …….., Pověřená osoba …., která REVIZI provádí, o ní musí sepsat potvrzující zprávu, jejíž kopii byste měli obdržet."
Při KONTROLE komína provádí pověřená osoba REVIZI komína ???
Potvzující zprávu sepisuje tedy o KONTROLE nebo REVIZI ?
Potvzující zprávu - kopii bychom měli obdržet, nebo MUSÍME obdržet ?
Takovéto informace, jaké jsou uvedeny v článku, jsou asi většině lidí na dvě věci: na nic a na ..... .
A ještě ke kultuře stolování. Teď mne mnozí asi ukamenují, protože Chris je miláček, kterému snad vše chutná, ale jeho kultura stolování je hrozná. Jedině Ukrajinka a Australanka používaly vidličku i nůž. Inda i Vietnamku chápu - jejich způsob je odlišný od našeho. Já bych také dala přednost našemu příboru místo hůlek.
Tak jsem si myslela, že Australany nikdo nepřekoná, ale Mexičanka je zcela převálcovala a maximálně zabodovala:
5:17 - "Jsem naštvaná, protože jsem jasně řekla, že mořské plody nejím, a vy jste mi dali tohle! Chlupaté koule (tj knedlíky) s mořskou řasou (asi zelí) a nějakou rybou (vepřové)."
A my ani nevíme, že na polích pěstujeme hlávky mořské řasy a v moři, které nemáme, chováme prasátka......
Rahat neboli lokum, neboli „turecké potěšení“ - měkké kostky připomínající konzistencí želé:
Odkaz 1 - léta nebyl k dostání, ale jak chutná dnes, nevím.
TIKI - dvě šumivé kostičky (cca 1,5 x 1,5 x 1 cm) v balení, buď žluté (lepší) nebo červené - ty se otíraly o jazyk, dokud to dotyčný vydržel nebo dokud se kostička nespotřebovala. Také se mohl maličký kousek ukousnout a začala se vám v puse tvořit spousta pěny. Tiki bylo určeno do vody jako šumák.
Jedlý papír, fialky (báječně voněly i chutnaly), cukrkandl, eskymo za 50 haléřů, zmrzlinové poháry od Myšáka, a
mnoho, mnoho dalšího.
TURECKÝ MED, tvrdý, že se nedal ukousnout.
Pro mne je nezapomenutelný tvrdý turecký med - veliké špalky medu, z kterého prodávající na vysokém dřevěném špalku sekerou odsekával malé kousky, které nám strčil do kousku papíru a my je cucali celou dobu, co jsme byli na pouti, často i po cestě domů. Když jsme šli na houpačky nebo kolotoč, tak jsme na tu chvíli jednoduše med zabalili do toho papíru a strčili do kapsy. Pamatuji si na něj z Matějské pouti, když ještě bývala v Dejvicících u Matěje - hned vedle dnešního kulaťáku.
Později se na poutích místo tohoto tvrdého medu začal prodávat měkký mezi dvěma oplatkami, ale to bylo něco úplně jiného, zcela nepodobného, a ten mně ani trochu nechutnal.
Od té doby jsem ten tvrdý už ani okem nezahlédla - škoda, byl vynikající a dlouho vydržel.
Když budete jíst banány jako opice, tak to bude OK, za chvíli budete skákat po stromech - když je budete loupat obráceně, tak to asi onemocníte nebo zblbnete.
Jablka - nedávno jsem četla jiný chytrý článek (ale tomu bych snad i věřila), že jádřinec se jíst nemá, protože tvrdé slupičky v něm obsažené se mohou přilepit na sliznici a tím ji poškodit.
Stephen, Austrálie - zajímavé je sledovat jeho reakce:
2:58 - palec nahoru;
3:10 - Tohle je kur.a dobré!;
3:19 - Dobrota;
3:38 - Jak jste to dělali? Na grilu?
3:40 - ODPOVĚĎ.: Jedná se o pomalu pečená hovězí líčka.
3:46 - A do pr.ele!
3:52 a 5:21 - takže jsem právě žral něčí ksicht?;
a následně talíř odstrčil a nedojedl.
Jeho reakce na medvědí konzervu, kterou mu ukázali:
6:17 - Já nebudu žrát žádnou posra.ou pandu!
Stephene, to byl ale roztomilý medvídek PANDA, že!!!
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Paní Karolína je sice hezká, ale záběry na její obličej jsou častější než na přípravu moučníku - raději bych viděla její ruce.
Ve videu nebo pod ním chybí podrobný rozpis surovin. Ani ve videu není uvedeno množství některých surovin.
Suroviny jsem si podle videa vypsala a předkládám je pro zájemce:
Těsto:
250 g mouky hladké
1 špetka soli - vmíchat do mouky
20 g droždí - kvásek
3 ČL cukru
??? mléka vlažného
2 žloutky
60 g másla povoleného
60 g sádla
Náplň ořechová:
vlašské ořechy - zlehka opražit nasucho, nasekat drobně
mléko vařící
cukr moučkový + vanilkový
1PL másla
1 PL medu
Tam, kde nejsou uvedena množství, si je asi budete muset vymyslet.