Guláš pečený v trouběHodiny u sporáku a kontrolovat, jestli se guláš nepřipaluje? A co takhle oblíbenou českou omáčku zkusit trochu jinak? Troubový guláš je stejně chutný jako ten klasický a zvládne ho každý. Suroviny 1 kg vepřového masa 3 velké cibule 5 stroužků česneku 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky Masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 3/4 - 1 l vody čerstvá paprika Postup přípravy receptu Nejprve zapneme troubu na 250°C. Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso, zasypeme kořením (gulášové, sladká a pálivá paprika), přidáme solamyl, rozdrobíme kostky Masoxu, osolíme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, navrch nakrájíme čerstvou papriku, přikryjme a vložíme do již předehřáté trouby na 250°C na 1 hodinu. V žádném případě během pečení neotvíráme, nemícháme a už vůbec nekoukáme dovnitř! Podáváme s chlebem, knedlíkem. Dobrou chuť!