Oblíbená hospodská specialita: Katův šleh a bramboráčkySuroviny na přípravu katova šlehu s bramboráčky: Suroviny 500 g vepřové kýty 1 červená cibule svazek naťové cibulky (pouze bílá část) 1 červená paprika čerstvá 1 feferonka 300 g sterilovaného leča 1 kyselá okurka 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz) 4 lžíce kvalitního kečupu sůl pepř 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje tuk do pánve Na bramboráčky: 2 velké brambory 3 stroužky česneku 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř 4-5 lžic strouhanky tuk na smažení Postup přípravy receptu Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej) , přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou najemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.