Jsme velmi otrlí - jednou za půl roku tu Indii přežijeme. Ba co víc.....náramně si pochutnáme. No a pro neotrlé mají na Živitelce ve stáncích v 30ti stupňovém vedru skvělé bramboráky na přepáleném oleji za 200,- Kč a luxusní halušky z polotovaru za 300,- Kč. Myslím, že je to na chuti každého za co utratí peníze a čím si zkazí žaludek.
Na Živitelce jsme byli, u předražených stánků s jídlem jsme nekoupili nic a potom jsme si zašli do indické restaurace na super večeři za stejnou cenu, jako bych si tam dal bramborák z polotovarového těsta smažený v přepáleném oleji. Kdyby to tak udělal každý, tak by se stánkaři vzpamatovali a zlevnili. U stánků ale byly fronty a lidé utráceli ve velkém, tak můžeme čekat, že příští rok budou ceny ještě vyšší. Dopadne to tady tak,že si budeme nosit svačiny s sebou jako to bývalo dříve. A není to tím, že bych neměl 200,- Kč na 1 bramborák, ale odmítám se nechat okrádat.
A cesta tam a zpět 2x a hned mě to vyjde dráž než příměstský u nás.
Nevím kde je u vás....... už jsem to psal....Od Ostravy je to daleko, od Písku, Strakonic a Českých Budějovic blízko. Známá tam posílala děti z Prahy. Domluvilo se více rodičů ( 4 ) a jeden je tam zavezl a jiný odvezl. Děti byly na pobytovém táboře pod cenou příměšťáku.
Jo jo, Na Statku někde v jižních Čechách.
Nesmíte zapomenout na to že spousta rodin nemá třeba žádné auto a ty děti se tam musí nějak dostat 😆.
Tady jde o příměstský tábor, jako že při městě, ne někde daleko od města 😉
Asi jde o to od jakého města. Od Ostravy daleko, od Písku, Strakonic a Českých Budějovic blízko. Tak je asi lepší tam zajet jednou na začátku a podruhé na konci, než tam jezdit každý den a dítě mít doma přes noc.
Myslím že pisálek pokud by opravdu stál za svým nehorázným paskvilem měl by alespoň koule napsat své opravdové jméno. Jenomže na seznam medium píše kdejaký negramot. Tak tomuhle nemohu přikládat jakoukoliv váhu. Nehledě na to že kvalita článku je hodna žáka speciální školy.
A četl jste ten článek celý? Je o tom, že stát zvýší odvody a tyto peníze rozdá na dávkách a podporách různým netáhlům. Autor tam neschvaluje zvýšení samotné, ale naopak konstatuje fakt, že se vybrané peníze prožerou. Já s autorem plně souhlasím.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Zaměstnavatelé v této době platí kvalitní a spolehlivé zaměstnance velmi dobře a snaží si je udržet za každou cenu. Pan autor zřejmě přeceňuje své schopnosti. Něco vystudoval a neumí se uplatnit. Milý autore, když nemáš hlavu na myšlení, tak se nauč řemeslo a budeš se mít dobře. Skuhranim na Seznamu se nikam neposunes. V mém okolí neznám nikoho, kdo pracuje a měl by se špatně. Tak záběr, makej, nauč se něco co ostatní potřebují a jsou ochotni za to zaplatit a budeš v pohodě.
Zajímavé čtění - na cele mobilní telefon, kterým se streamuje šikana. Po spoluvězních se hází jablky, pomeranči a grepy. Myslel jsem si, že telefony ve vězení jsou zakázané a pod pojmem vězeňská strava si představuji neco jiného než jižní ovoce, kterého je zřejmě tolik, že se s ním plýtvá. Pak mají vězni roupy a šikanují se. Kdyby dřeli 12 hodin denně fyzicky, tak by už energie na šikanu nezbývala.
Připomenu předválečnou událost ze 13.9.1938 z Habartova ( okr. Sokolov ). Velký dav němců napadl četnickou stanici, kde se v té době nacházeli 4 čeští četníci. Němci zahájili palbu, četníci se bránili. Poté dav němců přivedl před stanici a začal lynčovat manželku jednoho z četníků - četníci složili zbraně, aby ji zachránili. Poté němci bezbranné české četníky umučili a pozabíjeli........ Takovýchto incidentů bylo před válkou v Sudetech mnoho. Během války zase němci vraždili české obyvatelstvo a drancovali naši zem - suroviny i lidské zdroje. Zajímavé je, že stále čtu pouze o tom, jak zlí Češi po válce ubližovali chudákům nevinným němcům. Trochu objektivnosti by občas nezaškodilo.
Tak volbu má každý. Buď kuře z velkochovu za 50,- Kč/kg, nebo kuře z farmy za 120,- Kč. Tyto kuřata jdou na porážku ve 35 dnech. Mají křehké nevyvinuté kosti a jsou vyhnány granulemi. Antibiotika se jim přidávají, aby neumírali. Není to nic zdravého, ale lid chce levné maso. Faremní kuře s výběhem a krmené šrotem roste mnohem déle a proto je cena vyšší. Má pevné kosti a jeho maso nepřipomíná bláto a nezapáchá.
Když tento systém vznikl, ANO ještě ani neexistovalo. Táhne se to už třicet let a stát to stojí desítky, možná stovky milionů ročně. Je to prostě tunelování státních peněz politickými stranami přes sponzory. Bohužel, nikdo nemá zájem s tím něco dělat.
To je naprosta pravda, ale jen bych Vas malinko opravil, protoze to jsou miliardy. Zacina to uz na malych vesnicich a pokracuje to az na velke zakazky pro ministerstva. Odsouzenych bylo jen par malych rybicek, tak neni sance system zmenit, protoze to politikum vyhovuje.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Já jen čekám , kdy mě odpoví-odepíše někdo z oboru gastronomie , kdo provozuje nějaký podnik. V Česku je přes 23tis restaurací a jen letos jich přibylo víc jak 700 . Nevěřím , že by to někdo z oboru tady nečetl.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Pokud máte 4 zaměstnance - kuchař, 2xcisnik, pomocná síla,v tak jste tam na mzdách včetně odvodu za 140 tis . Najem restaurace 20 tis, energie 20 tis. Takže každý první den v měsíci jste tam za minus 180 tis. Pokud děláte 100 jídel denně ( meníčka), 20 pracovních dnů v měsíci, tak máte 90,- Kč v každém jídle jen na mzdy, nájem a energie. Pak se také musí nakoupit suroviny, vybavení do kuchyně, nějake nečekané výdaje vždycky jsou...... takže to jídlo uvarite za 150,- Kč. No a co je navíc je zisk hospodského.