Zkuste se zaměřit na sledovánì tv seriálů. Podle vaší nátury doporučuji pořad "Výměna manželek" ten vás takhle nerozhodí a věřím že i vaše komentáře k pořadu budou fundovanější.
Jste věštec? Dle mého komentáře znáte moji náturu? Asi byste měl zahodit karty a křišťálovou kouli a sám přestat sledovat " Výměnu manželek" .
Pozor, hádáte se o plus-mínus nesmyslech. Pokud by snad u sladkého /škrobového.../ jídla na něčem záleželo, tak je to glykemický index. Totiž, jak rychle náš pohotový trávicí aparát ze sladké-škrobové potravy uvolní cukry transportovatelné krví. Protože to má vliv na požadavky na regulaci "cukru" v krvi /a diabetes je zrovna porucha, kde ta regulace pokulhává/. - - - - - Zkuste si místo cukru dosadit ethanol. To je také vydatný zdroj rychlé energie. A co se stane těm, kteří hradí významnou část své energetické spotřeby alkoholem? No samozřejmě, budou trpět nějakou formou podvýživy, protože lidský organismus a mikrobiotický aparát jejich trávicího systému potřebuje objemovou a rozmanitou výživu, nikoliv kvanta koncentrované a přitom výživově hluché energie. Ještě se to tak nějak dá dlouhodoběji snést, když člověk jí hodně tučného masa - protože takto jsme evolučně nastaveni. Nicméně, i tak je potřeba přiměřený objem vlákniny, aby měl mikrobiom dostatečný nosný substrát. Bohužel čistý cukr je to pro mikrobiom to samé jako chlast - spousta energie bez nosného materiálu. /a to nemluvím o chybějících vitamínech a stopových prvcích atd./.
Škrobové jídlo? Co to je? Glykemický index je novodobý nesmysl, glykémie na lačno do 5,6 po jídle vylítne na 8 -9, dlouhodobý cukr tzv glykovaný hemoglobin do 40 ,co je na tom nepochpiitelné? Alkohol netřeba, ten jen poškozuje, hlavně destiláty,pivo má fajn složení B vitamínů,minerálů. Cokoli je v přemrštěném kvantu může poškodit. Nedostatek též. V dnešní době je móda màlo solit na nedostatek Na se dá umřít i dnes... Málokdo ví, že ledvinové kameny mohou být i z jiných příčin než ze soli,HTN taky atd...
Je to jednoduche, mila "kolegyne - vedkyne". U cukru je zname, ze jeho zvyseny prijem zvysuje rizika diabetu 2. stupne i kardiovaskularnich onemocneni nejen pokud jde o jeho prijem v rannem detstvi. Zatimco u jinych slozek stravy jejich negativni vliv na zminene projevy nebyl, na rozdil od cukru, nikdy pozorovan.
Milý vědče, to že se škrob rozkládá na cukr je Vám známo? A škrob je v mouce , tudíž ve veškerém pečivu, rýži, bramborách, těstovinách... A kromě 6-ti uhlíkové glukózy (cukr) je i 5 - ti uhlíková fruktóza, která se rozkládá snáze a rychleji. A lze sladit Stévií.
3
Sledujících
1
Sleduje
3
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Třetí místo v žebříčku nejlépe placených evropských lídrů v poměru k průměrné mzdě patří premiérovi Petru Fialovi (ODS). Podle dat maďarské agentury Átlátszó si přijde na 6,1násobek průměrné mzdy, tedy 274 tisíc korun. O něco lépe je na tom slovenský předseda vlády Robert Fico (Směr-SD). Na desetinásobek průměrné mzdy dosáhne ve své zemi maďarský premiér Viktor Orbán. Co dál k tomu říct???🤔