Tohle je klasický kapří řízek v malém podání. Kapří hranolky dělám tak, že kapra nakrájím na hranolky a obalím v hrubé mouce s paprikou a utřeným česnekem a smažím do křupava.
Obrácené řízky taky občas dělám, ale jeden po druhém je po usmažení skládám do pekáčku, na každý položím plátek anglické slaniny a pár koleček cibule a zapékám.
Zrovna dneska jsem upekla tři štóly, jednu pro sebe a dvě podaruji. Do Vánoc se hezky rozleží. A před Vánoci taky vždy peču vánočku, je to pro mne tradice.
Vánočku taky peču a dávám hladkou i polohrubou mouku. Loni jsem ji chtěla vyzkoušet uplést ze šesti pramenů, ale nějak jsem se v tom zamotala a vrátila jsem se zase k devíti. Nezáleží ale z kolika pramenú je upletená, hlavně je dobrá. Už se na ni těším.
Kroupový kuba je moje oblíbené jídlo nejen o vánočních svátcích. Kroupy si navařím předem a mám je připravené do zásoby a třeba i do polévek. A houby jsem si letos taky nasušila.
Zapečené těstoviny miluji a toto ráda vyzkouším navzdory rádobychytrým komentářům jiných pisáklů, kteří by se určitě rádi nechali pohostit panem kuchařem.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tohle je klasický kapří řízek v malém podání. Kapří hranolky dělám tak, že kapra nakrájím na hranolky a obalím v hrubé mouce s paprikou a utřeným česnekem a smažím do křupava.