Letos se mi jich hodně urodilo, už jsem je měla dvakrát a další mám uložené v mrazáku a postupně přijdou na řadu. Jako přílohu mám nejraději brambor a vejce natvrdo.
No fuj, miluji pomalu pečený bůček, jednou za čas si ho upeču, ale s tímhle bůčkem to nemá nic společného, musí to být mňamka, když si s tím dám tu práci, pak si musím i pochutnat.
Do vyšší úzké nádoby vyklepnu vajíčko, osolím, zakápnu citrónovou šťávou a ponorným mixerem začnu mixovat a postupně přilévám olej. Domácí majonézu mám hotovou za jednu minutu.
Nebudu si kazit večer takovou pokleslou zábavou, už z ukázek bylo vidět, že o nic nepřijdu, když se nebudu na tento pořad dívat. A z příspěvků jsem poznala, že jsem měla pravdu.
Lichořeřišnici pěstuji každý rok a dělám z ní výluh. Nakládám na 3 týdny do vodky květy, zelená semena a i pár listů. Letos se jí zvlášť dařilo a byla bez všemožné havětě, jak zde někteří popisují. Je to přírodní antibiotikum.
Thermomix jsem si pořídila už před více, než dvaceti lety, vyzkoušela jsem s ním všechny možnosti použití, nejčastěji v něm zadělávám těsta, hlavně kynutá, a pomazánky z něj jsou excelentní.
Je to výborná pochoutka na topinky nebo jako příloha ke grilovanému masu. Po první dávce jsem vařila další a přidávala jsem i přerostlé okurky. Spotřebují se i cukety, když už nevíte co s nimi.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Letos se mi jich hodně urodilo, už jsem je měla dvakrát a další mám uložené v mrazáku a postupně přijdou na řadu. Jako přílohu mám nejraději brambor a vejce natvrdo.