Já bych řekl, že rum (řekněme 've stejné kvalite') bude pravděpodobně dražší než skotská whisky.
To bohužel ani zdaleka nebude. Už z důvodu věkového značení. Na rumu když je uveden věk, tak to znamená že část obsahu je tak stará a v drtivé většině je to naprosto minimální část, doslova pár kapek. U whisky je to věk nejmladší části.
Za totace mi jedna česka chutnala. S bílou nálepkou, firmu už nevím. Možná z Plzně? Stála asi stopade.
S WAT69 skoro srovnatelná, cenově (k mému štěstí) nikoliv.
Ale tenhle Třebíč (I když psaný světově) byl fakt humac. Nevěřím že by ho 20 let zrání výrazně vylepšilo. Chutnalo to jako motorový olej a v průběhu času to mohlo vyzrát max do vyjeteho motorového oleje...
Česká whisky tu byla pouze Gold Cock (levnější) a King Barley (dražší a méně dostupný) .... bílou etiketu teda úplně neměli, většinou tmavá a bílý nápis, ale každou verzi balení jsem určitě neviděl.
Vše je vlastně na dobré cestě - investoři nakonec asi opravdu získají jednu z nejdražších whisky na světě... 😉😁
Vy vlastně asi ani netušíte že máte skoro úplně pravdu....litr new make spiritu (to co teče z kotle a dává se do sudů) tam měl vyšší nákupní cenu, než když by jste si kupovala to samé u Macallanu a to je za mě hodně předražená whisky
Pravdu máte oba. Gold Cock (Jelínek) a Old Well (Svachovka) vydaly nějaké whisky míchané z produktů obou palíren - tuším pod názvy Gold Well a Old Cock.
Naštěstí nemá pravdu ani jeden (pánové, raději zustaňte u zaručeně domácí slivovice a bechera) a ano ...Jak píšete, spoluprací vznikly vami zmíněné produkty, momentálně už dokonce batch 3.
"Investoval" jsem zlomek ceny (1400 Kč) do nové whisky Trebitsch Proud, ale zatím jen výmluvy, že nemají lahve k plnění 😄, byť lahve měly být expedovány nejpozději v únoru. Ale sklárny se proti nim asi spikly. Vidím, že sklárny nejsou jediné.
Zrovna té výmluvě na sklárny bych i věřil....palírna Prádlo by mohla vyprávět. Ty čekali na lahve skoro pět let.
No získala celkem nějaké ocenění od profesionálů, což si myslím že ani já a ani vy nejsme, ale přiznám že už je to delší dobu co jsem to jako Trebíčák sledoval - co máte pravdu o té transparentnosti v poslední době ale to vážně nemusí mít vliv na výsledný produkt
Já jen upozorním, že pan Srb je v českém whisky rybníčku kapacita a myslím že české whisky co nepil, by se dali spočítat na prstech jedné ruky a to by klidně mohla být po úrazu motorovou pilou.
Takže jeho názor berte jako velmi relevantní.
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Vidíte, to jsem nevěděl. Bral jsem to z pohledu 'ztrat při zrani'. Koukám, že to ještě může znamenat rok lahvovani nebo rok destinace.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To máte pravdu, tam andělská daň bude o dost vyšší (v subtropech zraje whisky Kavalan a nemají nic staršího než 6 let) ale to právě kompenzují tím složením obsahu+ různé fígle při zrání, solera system atd