Je zajímavé, že se rozhodli před Tímto ohavným činem ještě lhát.
„Lidé jsou věznění za to, že požadují zastavení nové těžby ropy a plynu. Budoucí generace budou tyto vězně svědomí považovat za ty, kteří stojí na správné straně dějin,“
Pamatuji-li si totiž správně onen rozsudek, tak nejsou ve vězení za to, že cokoliv požadují, byť požadovaná myšlenka je ušlechtilá. Jsou ve vězení, protože hanebně poškodili rám obrazu úžasného Vincenta van Gogha. Lžou-li v tomto, nemůžou lhát i v těch ostatních věcech? Tohle napadne běžného člověka, který nad tím trošku zapřemýšlí... přijde mi, že naopak toto hnutí je placené ropnými společnostmi, aby dělalo co největší brajgl a štvalo co nejvíce lidí a z trucu si pořizovali "řádný ropáky".
V anketě není dle mého správně položená otázka, autor sám píše, že každé pivo se pije v jiném objemu. Imperial stout v půllitru je stejná hloupost, jako si dát v létě kyseláče do decky. Upřímně řečeno, je to pivní styl od prvního stylu, do čeho se dává. U stylu IPA nemám problém s objemy 0,3 - 0,5, stejně tak i s ostatními styly, nicméně opravdu u silných piv opravdu preferuju menší objemy nádob, ze kterých piju. Když si dám malý objem, mám možnost ochutnat více druhů, než budu v situaci, kdy budu rád, že trefím do dveří. Dej Bůh štěstí. 😁
Líná hu...ehm.. ústa, holé neštěstí. Ve většině podobných podniků mají i pivo autorova poptávaného stylu, stačí se jen zeptat výčepáka. Já kdysi taky chodil jen na tři určité značky...a pak jsem si řekl, že zkusím něco jiného...a od té doby ležák považuji za nudný. Pan autor udělal osudovou chybu, že nezkusil něco jiného. Chápu, že například k Imperial stoutu se musí člověk propít, neb >30° je pro ležákomila síla. IPA, NEIPA, NZ IPA, stout, to vše jsou styly hodné zkoušky, pro znalce jistě Imperial stout a nebo dokonce barley wine a upřímně, dost jsem si oblíbil i pastry sour ale z jednoho pražského pivovaru a stejně i jejich "prapivo" bez chmelu! Jo, pivo bez chmelu, říká se mu gruit. Přátelé, pivo je tak široký pojem, ve kterém se schovává tolik stylů, že není možné obsáhnout vše a velmi mě potěšila reakce spoludiskutujících, kteří očividně nejsou srabáci, jako autor článku a zkusili i něco jiného, než ležák.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Achjo, přátelé, tohle bylo smutné počtení. Když já začínal s řemeslnými pivy, tak jsem taky nechápal názvy jako gose, NEIPA, APA, IPL, sour, lambic, faro, porter, stout, doppelbock, Imperial stout a tak dále a tak dále, proč to tu vypisovat vše, že... Když něco neznám, tak to nebudu odsuzovat a naopak provedu "průzkum bojem" není nic lepšího, než si dát v takovémto podniku několik malých a zjistit, co se pod kterým tím prapodivným názvem skrývá. Jen díky tomu jsem poznal kouzlo "pastry sour ALE" a nebo třeba "Milk stoutu". Říkám to všem těmto nespokojencům, co si chtějí dát pivo, co se dá koupit v každém druhém podniku: buďte zvědaví, objevujete, je to škoda se plácat jen u ležáku. Nic proti němu, ale proč nepoznat něco novýho? Napadlo by někoho z běžných konzumentů koupit si pivo "tzatziky"? Asi ne, ale já si ho v parném dni s gustem dal a bylo nečekaně osvěžující a jo, byla z toho cejtit jak okurka tak i to koření! Navoněné pivo, je smutné, že IPA je označována jako "navoněná" ty cistrusy v tom nejsou vyždímané, to je použitým chmelem, přece.. není jen klasický ŽPČ. Jsou různé skvělé chmely: Galaxy, Kazbek, Idaho,... buďme zvědaví a ochutnávejme. Třeba se pak vrátíme k naší oblíbené značce a nebo objevíme novou. Dej Bůh štěstí.
2 odpovědi