Nejdivnější dezerty. V postsovětských zemích děti jedí karamelky z hovězí nebo oslí krvePo několika předchozích chodech – třeba kaprovi nebo veverce – se s Romanem Vaňkem podíváme na něco sladkého. Kromě vajec nebo cukru, který se objevuje v době baroka, však použijeme i netradiční suroviny. S vyhlášenou cukrářkou Věrou Hladkou si připravíme dezerty z 18., 19. a 20. století zvané Dobrá krmě ze slaniny (1712), Morkové pábovičky (1831) a křehce znějící pochoutku z doby nedávné, zvanou Dětský hematogen (1964). 0:00 Barokní dezerty – z morku 3:20 Pochoutka Hematogen – z krve 5:33 Cukrářka Věra Hladká 6:19 Pečeme Dobrou krmi ze slaniny 8:10 Pečeme morkové pábovičky 10:30 Pečeme dětský hematogen 11:43 Ochutnávka