Spousta zde diskutujících se tohoto policisty zastává a gratuluje mu za dobrou práci. Nechci jej nijak hanit, ale je štěstí, že to dobře dopadlo. Příště to ale může dopadnout jinak. Když už policista "tahá" zbraň, tak už to musí být taková situace, ve které už může dojít ke střelbě přímo na útočníka. Aby ji ale mohl použít, muselo by se jednat o nebezpečného pachatele, což obyčejný opilec není. A když se opilec s holýma rukama vrhne na policistu, který má zbraň v ruce, tak je na průšvih zaděláno, neboť vystřelit nemůže a na obranu má jen jednu volnou ruku. A při takové situaci se může stát cokoliv.
Takže je lepší takového drbana raději potahat po zemi. A i papírování je s tím méně. Doufejme, že si to policista uvědomí a příště bude jednak jinak.
Když budou neustále zvyšovat mzdy státním zaměstnancům, lékařům, učitelům, atd., kterých je 1/5, tak to samozřejmě povede i k růstu průměrných mezd. Ale běžný dělník, na kterém stojí ekonomika, má mzdu stále stejnou, nebo jen mírně stoupající. Vše se zdražuje, ale kupní síla takového dělníka se snižuje, což stát vyřeší zvýšením minimální mzdy. Ať naši zákonodárci přestanou používat k výpočtům průměrnou mzdu, na kterou dosáhne drtivá menšina pracujících, ale začnou používat minimální mzdu, která je jasně daná a neměnná.
Kvůli nedostatku policistů na obvodních odděleních se v Pardubicích již poněkolikáté sloučila oddělení, neboť jinak by některá oddělení nemohla být v provozu 24 h denně. To se samozřejmě projevuje na čekací době, neboť se zvětšila i území, které musí stejné množství policistů obsáhnout. Takže lidé opět nadávají, kde ti policisté byli, že přijeli tak dlouho.
Co se týká snížení kriminality - opět politická blamáž. Kriminalita lidí se nesnižuje, jen nám zákonodárci zvýšili hodnoty, pro které platí kvalifikace trestného činu. Takže u krádeže, kde kdysi bývala hranice 2.000,- Kč, následně byla zvýšena na 5.000,- Kč a dnes tu máme 10.000,- Kč. Všechno pod tuto hranici je stále krádež, ale už jenom přestupková, ke které páni z Nervu nepřihlížejí. Jenže i tyto krádeže musí policisté řešit. A že byli postihy vysoké? Ať páni z Nervu doloží, z čeho tyto informace čerpají. Zveličují pár skutků, kde pachatel dostal víc ale stále v dané trestní sazbě, ale už nekoukají na daleko větší množství pachatelů, kteří dostali tresty pod minimální hranicí trestní sazby.
Připojím svou zkušenost se znalcem. Při práci u PČR jsem řešil fyzické napadení, kde útočník tvrdil, že si nic nepamatuje, protože byl namol. Nechal jsem proto vypracovat znalecký posudek (stálo to 14.000,- Kč- rok 2015) s dotazem, v jakém stavu se pachatel nacházel. Pro řádný posudek se zjistilo přesné množství a druh alkoholu, které zkonzumoval a dále veškerá jídla a nealko pití před a v průběhu chlastání. Tyto materiály jsem poslal znalci, jehož závěr byl takový, že pachatel mohl mít v době incidentu v krvi 0,6 - 2,5 g/kg alkoholu. Takže mohl být buď relativně střízlivý nebo o sobě nemusel vědět. Na posudek se čekalo déle jak měsíc a výsledek stejný jako před posudkem.
Když se sokolík odvolá, tak to odvolací soud shodí ze stolu. Je to tak absurdní kravina, že by měl soudce podstoupit přezkoušení z odborné způsobilosti. Pokud je uložen trest "Zákaz činnosti", tak se tento zákaz vztahuje pouze na činnosti, na které je potřeba povolení. Takže pokud na jízdu na čistě elektrické tříkolce není potřeba žádné speciální povolení, je to stejné, jako by jel na jízdním kole, tudíž se na toto vozidlo zákaz nevztahuje. Argument, že se toto vozidlo podobá běžnému vozidlu, je stejně liché, jako kdyby šla soudit učitelka, protože taky pracuje s knihami.
Kilo vepřového na řízky koupím za 100,- Kč/kg. Udělám z toho 6-7 řízků za cenu 200,- Kč/ks. Vychází mi 1.200 - 1.400. Odečtu si náklady na brambory, tatarku, vejce, mouku, strouhanku, olej na smažení, což nepřekročí 200,- Kč. Takže na 5-ti řízcích mám min. 1.000,- Kč. Energie nepočítám záměrně, protože na usmažení 5-ti řízků a trošku brambor se jedná o korunovou záležitost. Stejně tak nepočítám pracovní sílu, protože platí, že čím více budu dělat porcí jídla, tím se mi budou provozní náklady snižovat. Z toho vyplývá, že restauratéři brečí oprávněně, protože mají tak vysoké ceny, že k obědu dělají jen pár porcí, a pak ty náklady na jednu porci jsou opravdu vysoké a musí ještě více zdražit. Kdo tuto spirálu nechápe, ať raději v tomto oboru nepodniká.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Státní kasa zeje prázdnotou, a tak je potřeba odpouštět daně bohatým. To je přeci logické.
2 odpovědi