Téměř každé jídlo se dá zmršit a tím pádem i znechutit. Mnoho z nás má takové vzpomínky ze školních jídelen a ne jen školních. Pro mne bych seznamu vyjmul buchtičky a nahradil je rýžovým nákypem a přidal bych segedín. No když je nákyp jak lepidlo a na něm jedna švestka, tak si člověk moc nepochutná. Segedín, koprovka, nákyp, zelené fazolky, to a pár dalších jsem se naučil mít rád až po mnoha letech, kdy jsem dostal odvahu to opět ochutnat a dostal jsem kvalitu. Dnes se na tyto jídla doslova těším, až budou na jídelním lístku.
Takto vypadá originál-
PÁLENÉ VÍNO
2 láhve červeného vína
1/2 libry cukru
citronová kůra
1/2 lotu skořice
hřebíčky
Do dvou láhví červeného vína dej půl libry cukru, s jednoho citronu nakrájenou kůru, půl lotu skořice a několik hřebíčků, postav to na horké místo a nech to tak hezky dlouho stát, aby se chuť ze všeho spojila, vařit se to však nesmí; pak to proceď skrze sejtko a nalévej to hodně horké do skleniček.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Podíval jsem se na tu silnici na mapách přes panoramu. To je spíš lesní stezka, než silnice. Tam se ten náklaďák musel sotva vejít. V nejužších místech by paní musela až za škarpu, aby to bylo bezpečné.