Máte pravdu nemůžou se dostat do přehledu. Nejsou to totiž minipivovary. Na 160 miniplvovarů osm sládků a uklohní pokaždé něco jiného. Co taky chtít za kvalitu, když na to má pár hodin, pak sepíše uklízečce postup co s tím patokem dál a jde vymýšlet chujoviny zase jinam.
Ani o tomhle nemate ani paru Fando. Kdyz o tom nic nevim, radsi drzim hubu. Je to zlaty pravidlo a je to mnohem lepsi, nez ze sebe delat verejne blbce. Tak se podle toho priste ridte!
A když nechci, aby mi někdo zíral obtěžujícím způsobem na obličej, vezmu si hidžáb a když na zadek tak si vezmu burku. Asi pocházíte z Arábie. Ti také nechápou, co je obtěžující zírání, nemluvě o osahávání a dalších úchyláckých aktivitách.Prostě každý má právo nosit co chce a mezi běžným pohledem a intenzivním urážlivém zíráním je velký rozdíl.
A jaký prosím? (Pro upřesnění - nosím brýle.)
Kdo se diví, za to, co provedli Srbům během 76 denního plošného bombardování civil , necivil, navíc zakázanou municí, aby si pak Allbrightová koupila telekomunikační společnost v Kosovu.
Mnohem víc se divím, že po tom všem hrozném, co jim Západ provedl, se tak vehementně cpou do EU. Já je tam rozhodně nechci, ať vstoupí do RF!
Česká pivní kultura je klasický ležák na dva, tři rmuty, chmelený Žatečákem a odrůdy z něj vyšlechtěné. Svrchně kvašená piva (pokud to lze nazvat pivem) jsou jen vývar Pale Ale sladu a přidáním chmele, který má příchuť všeho možného, převážně citrusového ovoce jen né chmele. Fuj!
A což teprve ty skvělé kyseláče, do kterých se přidávají metráky skutečného ovoce, žádná chemie, to jsou teprve mňamky. Konečně jsem ochutnal i modrý pivo, super záležitost a jenom shodou okolností z Plzně :-)
Každému chutná něco jiného, ale piva z malopivovarů jsou jen krajová a dále se nedostanou.
Existují pivní bary, kde na čepu mají nejen piva krajová, ale i zahraniční. Bohužel ne každý je má blízko.
Ale když dojedu do Břeclavi, kde jsou minimálně dva pivovary (před 4 roky) a tam mi k večeři nabídnou Staropramen, nebo na Mušov, kde jsou v okruhu 10 km 4 skvělé pivovárky, a tam čepujou plzeň/gambáč, je to k pláči.
Jeden starý pán - sládek ještě z dob R-U z pivovaru v Horních Beřkovicích kdysi v hospodě říkával, že pivo je ze sladu a tudíž má být nasládlé, chmele s mírou a trošinku aby bylo mírně nahořklé a když se pije má se začínat s nasládlou chutí, přejít na nahořklý ocásek a končit opět s nasládlou chutí. Kdyby se napil těch dnešních hořkých patoků, určitě by se mu udělalo špatně, protože ty dnešní hnusy našich rádobysládků - královské, chlapácké přechmelené, podchmelené a všelijak kvašené se nedají nejen pít ale ani chlastat po lahvi rumu. Jen za ta dnešní svinstva by RudolfII nenechal sládky máchat ve Vltavě ale nechal by je rovnou utopit. Má pravdu pán co má rád nefiltrovaný Kácov, Svijany (Kněžna, Fanda a tradiční desítka). Víte že sládci ze Staropramenu si jednou za čas vaří jen sami pro sebe retrovárku podle receptury ze 70, let?
Asi by se pan sládek hodně divil, kdyby viděl, jak se dneska pivo vyrábí !! v továrnách megakoncernů. V reklamě sice mluvěj o jedinečné vodě, ale pak si dá člověk Radegast - vyrobeno v Plzni, Birell - vyrobené v Šariši. V Popovicích jede linka, kde jenom vyměněj etikety z Kozla na Gambrinus nebo Braník, podle toho, co zrovna ve skladu dochází a možná vyměněj i chemickou náhražku chmele, ale to jejich konzument stejně nepozná. Nu což, hlavně, že je to levný, při denní spotřebě 10 či 15 lahváčů je každá kačka dobrá.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Když tak koukám na tu úvodní fotku, říkám si, že ty lidi asi neumí číst. Vždyť Putler už je pozval užívat si výhody jeho režimu, když tady se jim nelíbí. Tam by demonstracemi nemuseli ztrácet čas, to už by jim vysvětlil.