Samozřejmě očekávat můžete, ale nevidím jediný důvod k rezignaci. To, že SŽ nedosazuje po rekonstrukcích zařízení pro přenos návěstního kódu na hnací vozidla je sice celkem sviňárna, nicméně předpisově v pořádku. Bez přenosu kódu se ostatně jezdí na stále ještě většině tratí a taky vše funguje.
Jasné než se něco stane.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Dršťky jsem pokaždé důkladně vydrhla v soli, vyprala, vařila. Vodu slít, vařit podruhé, pokrájet, vložit do vývaru z hovězích kostí. S bobkem celým pepřem a novým kořením. /vše zabalené v gáze, aby to šlo dobře odstranit/.Žádné hovězí maso už není potřeba. Do vývaru přidat na másle osmaženou cibuli a nahrubo nastrouhanou zeleninu /mrkev, petržel, celer/. Povařit, zahustit máslovou jíškou, ke konci přidat pepř, majoránku a prolisovat stroužek česneku.
Dršťková je vynikající. Vzpomínám, jak jsem zamlada kupovala dršťky za 8 Kč/kilo. Dneska stojí 135 Kč/kilo, jsou ztužené, jak se píše a mají chuť jako vyvařený froté ručník. Ty ztužené nebrat. A ty čerstvé, jako dřív, se jen tak snadno neseženou.
Pokud nemáte, nezoufejte. Vynikající falešná dršťková se dá připravit i z některých druhů hub. Dělala jsem ji z hlívy ústřičné, z muchomůrky růžovky, ovšem úplně nejlepší je z kotrče kadeřavého. A protože jsem letos našla hned 3 velké kotrče, mám vystaráno.
4 odpovědi
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Já kupoval dršťky syrové za 2 Kč, ale toho smradu, to si nikdo neumí představit. Vařily se venku na kamnech 3x a pak šup do mrazáku.