Obecně by se dalo říci, jaký je stav společnosti, takový je i stav fotbalu. Pokud je společnost zaměřená na úspěch v podobě peněz a podle nich se úspěch hodnotí, tak tomu ve fotbale nebude jinak. Jsou záměrně vytvářena "gumová" pravidla, která si zainteresované osoby vyloží podle své potřeby a vždy si to obhájí. Dalším způsobem jak ovlivňovat výsledky je VAR. Na něco upozorní na něco ne, je to jen další prostředek jak se dobrat ke kýženému výsledku. Není to jen problém tuzemský, ale celosvětový. Pravidla jsou utvářena ve strukturách FIFA a poté přejímána národními strukturami. Takže se nic nemůže změnit bez změny v nejvyšších patrech fatbalu. V celém fotbalu se točí ohromné spousty peněz a kdo má jen trochu příležitost, tak se z nich snaží alespoň kousek pro sebe urvat. Jen na závěr, každá civilizace, která byla na Zemi, když dosáhla svého vrcholu zanikla. Ať rychle, nebo postupným úpadkem, kterého jsme svědky v současnosti.
jakože někdo určuje kde je vrchol té civilizace,a všichni to vědí, a říkají, hele už jsme na vrcholu, tak teď se nutně musíme rozpadnout...nějak si nepamatuji ale že římané nebo aztekové zkoumali 13 miliard světelných let vzdálené objekty
nikdo nezná žádný vrchol civilizace, civilizace nemá žádný vrchol, to co bylo je historie a analogie s dneškem je z říše snů a fantazie
nevím o jakem úpadku mluvíte, ale když o něm budete mluvit a zabývat se ním dostatečně dlouho, tak se do něho dostanete
zbytečne "neprorokujte" protože vám to nejde, spíš priložte ruku k tomu aby se něco zlepšilo a bylo nám všem o trochu líp
“Optimism is a duty. The future is open. It is not predetermined. No one can predict it, except by chance. We all contribute to determining it by what we do. We are all equally responsible for its success.”
— Karl Popper
Gino! to je lehké, pomůžu?
pochází z latinského desolatus, jež odvozeno od slovesa dēsōlārī — opouštět, zanechávat, ponechávat na pospas, které vychází z adjektiva sōlus ― sám, samoten
(neologismus, hanlivě) člověk, který šíří dezinformace a propadl jim; zpravidla odmítá autoritu státu a státních institucí, úlohu tradičních elit a je náchylný ke konspiračnímu myšlení
dobrá definice?
Ale jo, diktujete. Protože článek je o hubnutí, a vy jste už v prvním komentáři napsal, co by měla dělat, aby zhubla. Né, tohle člověk opravdu dělat nemusí, aby zhubnul. Až tyhle svoje fanatický výkřiky budete psát ke článku, "jak se fanaticky stravovat", nebojte, tam na vás reagovat nebudu. A jen tak mimochodem, doporučovat člověku, aby jedl minimálně 50 gramů vlákniny, když na to člověk není zvyklý, no, tleskám 🙂 Možná si ještě nastudujte, jak navyšovat vlákninu a co jinak velké množství může způsobit. Tak a teď si jděte umlít mouku a vykoupat se v potoce 🙂
samozřemně je to o hubnutí, ještě jednou, v tlustém střevu žije víc mikroorganismů než máme buněk v těle, ti se živí tím že fermentují polysacharidy, tedy komplexní karbohydráty, jinými slovy vlákninu, z toho nám dodávají v průběhu fermentace průběžně cca 10% kalorií (pozn. relace na hubnutí), tímto máme nižší pocit hladu (relace na hubnutí)
pokud je nebudeme "krmit", tak budou hledat jiné strategie přežití, jako je konzumace karbohydrátů na epitelu tlustého střeva (aka mucus layer), a budou pronikat ven (záněty = inflammation), a částečně uhynou a budou nahrazené nesymbiotickými druhy které nám kolonizují tlusté střevo a škodí na mnoho způsobů, jeden závažný je ukládání lipidů které produkují do tukové vrstvy, takže nelze zhubnout (pozn. relace na hubnutí)
můžu pokračovat víc a do většího detailu, ale hubnutí a zdraví není o odepírání kalorií ale o návratu k tomu co jsme jedli státisíce let evoluce homo sapiens
poslední kmeny lovců zběračů (měli by to být správně zběrači lovci), jako třeba kmen hadza, neznají civilizační nemoci, nejsou obézní, jedí denně 100 až 150 gramů vlákniny
Proč speciálního, jen nechápu, proč je zakazujete. Hlavně mi přijde úsměvný, že radíte někomu, kdo už zhubnul, jak to má udělat 🤣
tak nevypadá že je s hubnutím u konce, můj názor, co se týče proteinů, já je nezakazuji, naopak, a jsou bohatě i v rostlinné stravě, ale pointa je že pro zdraví, které vám zabezpečí jen symbiotický mikrobiom, potřebujete vlákninu, tá se dneska skoro nekonzumuje, potřebujete totiž hodně vlákniny, ideálně 50g+ denně, ještě lepší by bylo 60, 70, tá totiž slouží jako potrava pro symbioticky mikrobiom, který vás udržuje ve zdraví, a to díky svým cca 2 milionum genům (oproti našim chabým 20 až 30 tisícům), na základě kterých pak produkuje symbiotické metabolity nutné regulaci metabolismu, např. down regulaci imunitního systémů, když třeba "zblbne" a napadne vlastní tkáně v rámci autoimunitních reakcí...
a vláknina což jsou tzv. komplexní polysacharidy nebo complex carbohydrates se nachází jenom v rostlinné stravě, a celkové se musíte dívat i na kalorický vstup takže toho jídla denně můžete sníst omezeně, prostě je to řada mantinelů..
proteiny jsou, si představte, i v rostlinné stravě, třeba jedná špaldová bagetu kterou si peču obsahuje 30gramů, takže já živočíšné proteiny opravdu nepotřebuji, protože se dají získat i jinde
k masu ještě jednou, můžete ho sníst kolik chcete, pokud si dáte denně 50+g vlákniny, aka komplexních karbů, ale pokud si dáte 50g vlákniny, už toho do sebe moc nedostanete 🙂, ale takhle se jedlo v minulosti, maso jenom občas, takto se maso jí i v modrých zónach, jenom občas
Ne, já můžu pečivo jíst normálně, vybírám si ale dobrý chleba z naší pekárny v okolí, rohlíky tam pečou taky, ale ty moc nejím. Pečivo si dávám jen večer, max. 2 tenké krajíčky, jinak ne, protože celý život nesnídám, jen obědvám a večeřím, ale sladké po obědě ke kávě musím ždibec mít.
Jenže narozdíl od slečny jsem se celý život hýbala a sportovala a nyní mám pohybu taky dost,dům, zahrada,jóga, turistika i přes rok, pokud lze, tak poměrně dlouhé denní procházky kolem osmi km. Na dovolenou nejezdím válet se, ale na hory.
Moje kámoška si ale mouku mele, já moc všelijaké zrní ráda nemám, ve slupkách dnes bývá ještě větší riziko, než bez nich. To ovšem lidé moc neví.
co je dle vás dobrý chleba
Ano, opravdu jste mě pobavil. Aby člověk zhubl, nesmí jíst maso 🤣
"keto" je pomýlená cesta, která vznikla jako modní vlna ale nemá nic společného s udržovaním zdraví, krátkodobě vám bude fajn (klidně pár let i víc), když jste v mladém věku, cca do 30, do 35, tak to ustojíte, ale dlouhodobě si na "keto" uškodíte a budete nemocní, důvod je prostý, rozbijete si symbiotický mikrobiom a ten dysbiotický vám postupně způsubí záněti, autoimunity, metabolické syndromy, je toho hodně..
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Je lepší být poučený pesimista než naivní optimista. Dějiny se stále opakují, což asi nedokážete pochopit.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
tak hlavně že jste o tom přesvedčený vy a máte v tom všem jasno