To znamená, že mrtvý kus se včas nevyvrhne a nenechá se v chladu větrat a začnou se v něm množit bakterie, které maso znehodnotí. Černá zvěř je na to hodně náchylná, protože pod kůží má sádlo, jako normální prase a to ztuhne a teplota těla, které je uzavřené se rovnoměrně neochlazuje. Proto se musí dělat dosled kusu, aby se tomu zabránilo.
A ha, tak děkuju za vysvětlení.
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Víte prdlajs. V roce 1420 Lounští a Žatečtí měšťané vypravili ozbrojené oddíly na pomoc Žižkovi do Prahy. Utábořili se u Smolnice kde se organizovali a zásobovali. Vedl je Petr Obrovec z Obrovic a Janek Brada ze Žatce. O Prty se nějak nezajímali, ale koněberkové chytili posla vyslaného z Prtského kláštera do Prahy k Zikmundovi s listem ve kterém představený kláštera sděloval počty, zásoby a vybavení měšťanů chystajících se na pomoc husitům v Praze. Za odměnu Žatečtí a Lounští klášter vypálili, srovnali se zemí a zrádné mnichy upálili. Po bitvě na Vítkově se prchající křižáci poblíž Kladna jakž takž sešikovali a pokračovali v úprku do Němec. Slánští vidouc šik křižáků se domnívali, že Zikmund zvítězil a ze strachu křižákům otevřeli brány, křižáky ošetřili a zásobili potravinami aby mohli pokračovat dále do Němec. Za tuto zradu Lounští se Žateckými, Janem Roháčem z Dubé a Čapkem ze Sán přisvém návratu domů Slaný oblehli, zradou se dostali do města, které zapálili a všechny zrádce pozabíjeli.
1 odpověď
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Hmmm, umíš pěkně kopírovat.