Chybí informace, že v uvařených nebo jinak tepelně zpracovaných bramborech se rezistentní škrob mění na lehce stravitelný, ze kterého ihned po strávení vzniká glukóza. Pokud necháme brambory několik hodin vychládnout, tak se stravitelný škrob opět změní na rezistentní - nestravitelný, který prochází do tlustého střeva, kde na něj čekají naše střevní mikroby, které se ním živí, a za to nám vytvářejí mnoho prospěšných látek, včetně některých vitaminů. Pouze rezistentní škrob nám sníží hladinu glukózy, a zároveň zvyšuje citlivost na inzulín.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Kdysi: Jezte sýry, pijte mléko, budete mít zdravé kosti. Dnes:
Pijte pasterizované mléko a výrobky z něj, budete mít osteoporózu a arteriosklerózu.
Během pasterizace se zničí nejen většína vitamínů, ale i všchny enzymy. A hlavně vápník, který je snadno zabudovatelný do kosti, se při pasterizaci změní na nějakou vápenatou sloučeninu, která se vůbec nedostane do kosti, bloudí v krvi, usazuje se v cévách, a aby ji organismus vyloučil z těla, musí odebrat další vápník z kosti.
Takže nejlépe omezit výrobky z pasterizovaného mléka na minimum. Dospělý nepotřebuje mléko, dokonce u mnoha chronických nemoci se doporučuje plně vysadit mléčné výrobky.
1 odpověď