Děkuji autorovi, že mi objasnil, že jsem byl jako žák vojenské střední školy nadstandardně honorován. Má pravdu, protože já jsem pobíral první dva roky 15 (patnáct) korun měsíčně, zatím co bývalí spolužáci ze středních škol vůbec nic. Pak jsme sloužili základní vojenskou službu a služné (nikoliv žold) bylo 75 korun měsíčně pro vojína, 80 pro svobodníka, 90 pro desátníka a rovných 100 korun pro četaře. To jsme si žili, jako prasátka v žitě. A asi jsem byl v armádě nežádoucí osoba, protože jsem si musel vždy platit nájem ve služebním bytě, stejně jako kolegové, stejně jako oběd ve vojenské závodní kuchyni. Asi proto jsem tam vydržel jen dvanáct let.
Výsluhu berete že?
Obrázky v meníčkách nezesměšňuju, naopak.
Myslím, že nejen pro lidi, kteří jsou zvyklí pouze/hlavně na českou kuchyni, jsou obrázky dobré.
Ale volat po počešťování názvů jídel a ingrediencí jen proto, že se restaurace nachází v Česku, je pitomost.
Omyl. Všude jinde trvají na národní řeči. Byl jste někdy třeba ve Francii? Četl jste tam gaspacho nebo minestrone, pasta atd?
Máme procestovanou půlku Evropy a nikde jsme neřekli ani slovo jejich jazykem, normálně jsme mluvili anglicky nebo přinejhorším německy. Tak by mě zajímalo, které země máte na mysli vy? Napadá mě možná Francie, o té se hodně mluví, že ignoruje cizí jazyky, ale nemám zkušenosti, takže mi pomozte doplnit informace.
Píše o tom že bychom měli v zahraničí mluvit česky. Já takové lidi znám. Blbý je že jim někdo nerozumí 😂👍😄🤪
Choďte, prosím, jenom tam, kde tomu budete rozumět. Chápu, že to bude pro vás vesměs česká hospoda. Alespoň budete vědět, z čeho a jak se dělá to, co vám chutná tak povědomě.
Na druhou stranu jste se s věkem určitě naučila významy slov jako kebab, pasta, sushi nebo pizza (pro vás: maso v placce, těstoviny, naplněna rýžová rolka, obložená placka z těsta zapečená v divný troubě), tak se jistě časem naučíte i gazpacho, pošírované vejce nebo paella.
Štěstí pro vás, že mají v asijských bistrech meníčka s obrázky, A sakra! Tam to lidi jedí takovýma dřevěnýma tyčkama. A teď jak poznat, co z toho je nůž a co vidlička, že?
Obrázky a dokonce modely jídel mají v Japonsku, v Číně, v Hongkongu a ledaskde jinde v Asii. Nezesměšnujte to laskavě.
Chudáci kapři trpí.Tak nám nabídnou cenově nedostupné tuňáky,lososy Chátra,co na to nemá ať se nadlabne hrachem. Kapr nebude. Viděli jste přepravovat krávy, čuníky,kuřata? Namačkáni ve vedru i mrazu? Tak je zakážou taky?
No myslím že brzy zakazou vše. Maso, auta, alkohol, tabák, atd. A na svobodné volby zapomeňte rovněž. Už se to chystá. Pávek Fiala Blažek Koudelka Rakušan Kolář Foltýn a další na tom už teď pracuji. Jen tento tupý národ řeší kapry... Veselé Vánoce všem!
Kdyby ty své mnohdy zvrácené a hloupé názory prezentoval jako soukromá osoba, tak budiž, ale on je placený vysoký úředník státu, a to je něco úplně jiného.
Jímá mne hrůza z toho, že by obsadil nějakou ještě významnější pozici.
Ale to se stane. Bude to významný strůjce rumunského scénáře v ČR v následujících měsících. Těšme se. Ve spolupráci s Pávkem Blažkem Fialou Koudelkou Rakušanem.
0
Sledujících
2
Sleduje
0
Sledujících
2
Sleduje
Ona lila dycky, je to na ní už hodně dlouho vidět...