Kvalita cukru se hodnotí podle toho jakou má čistotu. To znamená mimo vlastní sacharózu, která je 99,8 % v bílém řepném cukru a nerozpustné látky (tzv . necukry). Dále pak se hodnotí jeho barva. Čím tzv. bělejší tím kvalitnější. To samé platí pro třtinový cukr. A je úplně jedno jestli je z řepy nebo třtiny. Vlastní nesmyslné propagace a manipulace marketingu nemají opodstatnění. Ale to zásadní je vždy cena. Jelikož bílý cukr a je jedno jestli řepný nebo třetinový, je tzv. 3x rafinovaný je tudíž výroba energeticky náročnější. Kdežto ten tzv. hnědý je pouze 2x rafinovaný a tudíž výroba energeticky méně náročná. Ale dal se tomu správný marketing a medializace. A v Evropě si koupíte ten hnědý cukr dráže než bílý cukr. A ještě něco kolem té přírody ....... Sacharóza v krystalické podobě se v přírodě nevyskytuje, čili je to čistě chemická látka. Až zase někdo bude tvrdit jak je hnědý cukr přírodní 😄 ..... asi tak.
Prý chytrá toaleta .... Nevím proč musí marketing neustále tvrdit takové nesmysly... Copak to, že něco ovládám telefonem, znamená chytrý ???? Kdyby třeba měřilo koncentraci smradu a podle toho odtahovalo smrad z mísy, nebo se učilo jak splachovat podle různých algoritmů apod. Ale ovládání WC mobilem... Be clever opravdu ...
Tak nejdříve se tu nadává jak je plyn drahý a to, že dnes je. A bude dražší, jelikož závislost celé evropy je diskutabilní. Všichni si můžete spočítat náklady na udržitelnost vlastních zdrojů.a efektivitu vytápění. Jenže to se nechce. Firmy jako správný hospodář hledají kde uspořit a jak zefektivnit výroby. Ale domácnosti moc ne .... tam se to jednou navrhne při projekci a to ještě kolikrát ne úplně správně, protože v prvopočátku je to suma. Ale z dlouhodobého významu se to vrátí. A když má někdo snahu s tím něco dělat, tak je jen očerněn a je mu nadáváno. Rozum se vytratil. Hlavně, že se mele o nesmyslech, které nemají ani hlavu ani patu!!!!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Skvělé :D