Ano máme potraviny v nejhorší kvalitě, a přitom nejdražší v EU, všichni o tom víme ale nikdo s tím nic neudělá ba naopak prodejci nám servírují rok od roku čím dál větší hnusy. Kupovaná majonéza má jedinou výhodu, salát s ní vyrobený na štědrý den vám vydrží až do nového roku. Tyto články nás jen utvrzují v tom, jací jsme hlupáci že si necháme kálet na hlavu, když je to v akci.
A ze které je to doby a regionu? Já žil v socialismu přes dvacet let na jižní Moravě a nic s toho jsem nezažil, neustále jsme měli dva přeplněné mrazáky masa, sklep plný ovoce a zeleniny (čerstvé, zavařené i mražené) domácí klobásy, uzené atd. To, co zde popisujete jsou vymyšlené nesmysly, které se tu periodicky opakují vždy v době voleb! Co takhle napsat něco ze současnosti, jak spousta lidí žije v bídě, vidím to každý den, jak některé děti chodí v sepraných teplácích do školy, ve škole dostávají pomůcky a jídlo ze sociálních dávek atd… za socialismu jsme si žili v luxusu ve srovnání s dneškem.
Tato dobrota je nejsnadnější a nejlevnější jídlo které vždy dominovalo ve školních a závodních kuchyních, na vojně jsme to měli po dva roky cca 4x týdně 2x k obědu a 2x k večeři, i dnes je to základní recept závodní kuchyně s malou obměnou podávané takřka každý den. Jestli to ještě někdo nikdy nejedl, tak je patrně s marsu.
Láďa Hruška uvedl pouze špatný název/nadpis, stačilo napsat např. „Krůtí prsa na smetaně“ a bylo by to OK. Recept je obměnou „Hamburská vepřová kýta“ kde základ je stejný jako na svíčkovou.
Mimochodem, když nějaký chytrák zrušil v devadesátkách receptury došlo k masivnímu prznění české kuchyně a toto je výsledek, ke svíčkové se podává snad cokoli hovězí srdce, králík, drůbež, karbanátky atd, vznikly tzv UHO omáčky a podobné blafy.
Ono je dobré nejprve číst a trošku přemýšlet, než na něco reaguji, pod videem v popisu je odkaz na článek kde se dočtete podrobnosti např „Záběry chovu kuřat v Semtěši ve Středočeském kraji, Slavěticích a Batelově na Vysočině“ také to že takto vypadá běžný velkochov dle současných norem. Mě by zajímalo, jak si „Obránci zvířat (OBRAZ)“ představují velkochov kuřat a jak by oni chovali cca 140 000 ks kuřat? Podle těch obrovských nohou a nepřirozeného tvaru těla to vypadá že kuřata jsou geneticky modifikovaná (GMO) nebo zmutovaná a první co mě napadlo že jde o záběry z Ukrajiny, ale tam to bude mnohem horší.
Konečně pravá svíčková podle klasické receptury (všichni tu vaří pouze zeleninové pyré), je vidět že děda je pravý a zkušený kuchař ze staré školy (zdejší kritikové jsou zblblí z hloupých TV pořadů). Omáčka má tu správnou barvu i konzistenci a již od pohledu vypadá velmi chutně (na rozdíl od těch mixovaných).
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
A nebyl by prosím návod, jak správně namazat chleba máslem?