taky se můžeme přenést do situací, kdy elektronika nefunguje. Stačí vybitý mobil a.... Prachy v ruce fungují vždy a hlavně mi Bigbrother nečumí do života....
pokud nebude fungovat elektronika, nepůjde ani ten bankomat abych se dostal na hotovost, stejně tak vzít si vybitý mobil = zapomenout peněženku. A Big Brother Vám čumí do života už jen tím že diskutujete na síti.
1 procento? přidejte! Já mám za karty poplatek 1,96 a divil by jste se, kolik to dělá za rok, ty prachy, zaplacené za něco, co vlastně chce ta druhá strana. Měl by to platit zákazník a nebylo by o čem povídat, karty by bral každý. A asi by jsme se divili, kolik chytráčků by se rychle vrátilo k platbě hotově.... tedy, já bych se nedivil, znám lidi...
jde to i bez poplatku přece, QR kódem.
preferuji platbu kartou, ne že bych chtěl obchodníky "trestat za to že je neberou" ale proto že u nás v obci je jen jeden bankomat do kterého se po 20.00 hodině nedostanete, za to hospod asi 5, ale ani v jedné neberou, tak když přijde žízeň nastupuju do MHD a jedu do 5 km vzdáleného města kde už problém zaplatit kartou není. Kdyby karty brali možná přijdou o 1% procento z tržby, takhle nemají nic. Každý svého štěstí strůjce.
Lidé chtějí aby obchodníci brali povinně karty...jací lidé? Proč se mám nutit do karet, mě to nevyhovuje, nemám potřebu tahat s sebou karty, zařizovat si účet, třeba i internetové bankovnictví - nic z toho nepotřebuji a nechci. Jak laciné je tvrzení, že při ztrátě karty je to mnohem lepší, neb mohu kartu zablokovat, ale hotovost mi ukradnou raz dva a peníze už nevidím. Čím mám platit... hotovostí, nebo pro přání většiny kartou, telefonem, prstenem, za chvíli si nebudeme smět ani odemknout dveře u bytu klíčem...jen asi kartou. Člověk, který platí penězi, má i větší přehled o nakládání s financemi, je dnes považován za zpátečníka, neochotného přijmout vymoženosti doby a nerudu, který se vzpěčuje zařadit se mezi uvědomělé moderní karetní platiče .. Vidím to často v obchodě...přede mnou někdo s kartou, občas i terminál nefunguje ,, zdržuje více než ten, který platí hotově.
nikdo placeni hotovostí přece nezakazuje
Jak je možné že zdražují třeba brambory když se chvástali jaká byla skvělá ůroda.Ale asi lhali jako se v tomto státu lže ve všem.
a to je právě ten problém, úroda byla nad očekávání, ale zemědělci nechtějí jít s cenou dolu, tak radši většinu produkce uskladňují a čekají až bude cena pro ně lepší a současně uvolňují zásoby postupně aby se nevytvořil přebytek na trhu který by musel být právě kompenzován snížením ceny. Až skladové zásoby uvolní ještě budou argumentovat zvýšenou cenou za energie po čas uskladnění, ergo další důvod proto, aby zdražily.
Tohle je ono. Dnešní norma 😉 Odkaz
rozdíl mezi ČSN a Cechovní normu je ten že ČSN byla závazná pro všechny výrobce, Cechovní norma není a je jen na výrobci zda ji bude dodržovat.
Šunková aferka ... když na to přijde, jsou i dobové reportáže o nekvalitě stravování a masa jen pod pultem. Nejsou třeba kecy, jsou na to důkazy. Mám je sem začit dávat ? Tady přiběh šunky, je to vše dohledatelné . Nyní je výběr, kvality máte ruzne, podle toho co si žadá trh. 73procent masa v salamech není nic zvlastniho ani dnes 😉 Odkaz
já ale netvrdím že dnes je vše nekvalitní, nebo snad ano? dnes má zákazník mnohem větší volbu toho co si koupí a to je samozřejmě jedině dobře, já jen poukázal na to že dříve byli jasně dané normy, to jestli je pak někdo nedodržoval nebo ne je věc druhá, od toho zase byli příslušné kontrolní orgány. Celkově byl můj příspěvek o tom, že autor článku se nám snaží předvést dobu minulou jako dobu temna, něco kde nic nefungovalo, bavíme se samozřejmě o potravinářství, generaci co to nezažila podsouvá argumenty že vše bylo jedovaté a nepoživatelné ( divím se tedy že jsme to přežily ) a generaci která si to pamatuje přesvědčuje o tom že si vlastně vůbec nic nepamatuje. Ještě dodávám že určitě po časech minulých neteskním a chci je vracet, ale buďme objektivní, což článek zcela určitě není.
Rozmáhá se nám tady takový nešvar, autor článku socializmus nezažil, ale přece ví jak to vše bylo. Chlapče dříve existovali ČSN, neříkám že nebe bylo modřejší a tráva zelenější, ale normy se dodržovaly. Uzeniny byli ze skutečného masa, jen pro porovnání šunkový salám ČSN 1977 min 89% masa, dnes stačí na označení šunkový salám pouze 55% masa, Gothajský salám ČSN 1977 min 73% masa, dnes stačí 40% masa. Co se týká dříve přidávaných aditiv do výroby uzenin jednalo se o většinou pouze o stabilizátor E250, víc nic nebylo potřeba, mimochodem ten se používá i dnes společně s dalším vybraným koktejlem aditiv ze skupiny "E" ček kterými dnešní uzeniny překypují. Co se týká čokolád, je to stejný případ jako u uzenin, pokud jste zakoupily kvalitní čokoládu třeba z Diana Děčín, nebo Deli Lovosice, měli jste velice kvalitní produkt, nemíchat s čokoládovými náhražkami které se tenkrát také prodávali ( kakaová pochoutka, sójová pochoutka, arašídová pochoutka, atd )
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Aha, právě jsem se dozvěděl že je zázrak že jsem to dětství přežil.....😁😁😁, všude bylo tak nebezpečno, vysoká kriminalita a uchylnej vrah za každým druhým sloupem, uf....
1 odpověď