Jen nemůžu souhlasit s tvrzením, že ve středověku nebylo v sudu pivo tlakované, to určitě bylo. Tlakovalo se při dokvášení CO2 produkovaným kvasinkami, tedy ne externím přívodem CO2 z tlakové lahve... Tato metoda je ve středověku známá a též zdokumentovaná v návodech. Pokud se pivo pilo přímo z kvasné kádě, hned po hlavním kvašení, pak ano, pak samozřejmě tlakované nebylo, což je však spíše starověká praxe.
Když bylo dostupné palivo E85, míchal jsem ho do Feldy 1:1 s benzínem N95 (E5), takže jsem vlastně jezdil mnoho let bez jakýchkoliv úprav a problémů na E45 (trochu vzrostla spotřeba, ale pořád se to vyplatilo), tudíž jsem přesvědčen, že to většina starší aut ani nepozná, že se mu servíruje E10.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Jen nemůžu souhlasit s tvrzením, že ve středověku nebylo v sudu pivo tlakované, to určitě bylo. Tlakovalo se při dokvášení CO2 produkovaným kvasinkami, tedy ne externím přívodem CO2 z tlakové lahve... Tato metoda je ve středověku známá a též zdokumentovaná v návodech. Pokud se pivo pilo přímo z kvasné kádě, hned po hlavním kvašení, pak ano, pak samozřejmě tlakované nebylo, což je však spíše starověká praxe.
1 odpověď