Krásný článek, který v čtenáři vyvolá úsměv a vzpomínky na vlastní dětství. Já sice
s kozami nemám žádné osobní zkušenosti, ale vždycky mi připadaly jako zvířata se smyslem pro humor. Jenom nechápu tu útlocitnou babičku - co jednou nakrmila, to nedokázala zabít? A co kuřata, králíky, prase? Přece je chovala za tím účelem. Vzhledem k tomu, že kůzlata zřejmě potkával obvyklý osud, proč si nechávala tu ničemnou Lízu? Já bych kozu, která - kromě humorných situací - nenese žádný užitek a ještě kouří a chlastá, namlela do klobás.... 🙂
Na rozdíl od jiných účastnic diskuze mám jako ŠVÉDSKÝ zapsaný tzv. strouhaný koláč: tuk se normálně dává do těsta, to se nechá v chladu trochu ztuhnout. 2/3 se nastrouhají na plech, na tom je - jako zde - tvarohová náplň a nahoru se nastrouhá zbytek těsta. Moučníky, kde se sypou jen suché suroviny a tuk se dává nahoru, jsem také zkoušela, ale nemám s nimi dobrou zkušenost. Při konzumaci se více drobí a já osobně z nich cítím prášek do pečiva, což se mi u klasických těst nestává.
Děkuji za tento článek. Byli jsme s mužem loni na dovolené v ML a vzhledem k věku, kondici a cestování hromadnou dopravou jsme v Kynžvartě měli možnost navštívit zámek a lázně a v klidu se naobědvat, nebo stihnout i hrad, lítat jak vlčáci a totálně se vyflusat 🙂. Počasí bylo totiž stejné jako letos tropické. Zvolili jsme za a) a já jsem ráda, že jsem se nyní aspoň takto mohla na zříceninu "vypravit".
Fakt bych si do malého zavazadla cpala zhůvěřilosti jako lněnou košili, kterou vytáhnete v podobě, jako by ji tele sežvejkalo, nebo make-up, řasenku aj. kosmetické srajdy, které na dovolené vůbec nejsou potřeba. Naopak kvalitní opalovací mléko vozím zásadně z domova, v přímořských destinacích se vystavuje na pražícím slunci a kdovíjak dlouho.
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Legendární medvěde, až vy sám přijdete na konstruktivní řešení, jak zabránit gastropodnikům servírovat zvěrstva jako třeba mražené zákusky, hoďte ho sem. Nevím, jak to má autor původního článku udělat. Asi nemá tu moc - může jen onu kavárnu bojkotovat. S tím, že máme také zajímavé pokrmy v naší gastronomii, pak popsaný nepříjemný zážitek vůbec nesouvisí. O prvním článku a tom vašem proto bohužel platí rčení "jeden o voze, druhý o koze".