Srovnání s tetanem a neštovicemi je trochu mimo, to je pravda. Mimochodem na neštovice se ale ještě moc neočkuje, protože je to nepovinné placené očko (myslim tím samozřejmě plané, má pravé se neočkuje). Ale očko proti chřipce také musíte podstupovat každý rok, když chcete. Takže tam už je to srovnatelnější.
Ovšem, když CHCETE, jak píšete... To je opravdu dobrovolné očkování, když se nenaočkujete, nikdo Vám nehrozí, že budete muset podstupovat testování před vstupem do zaměstnání.
No jasně, že udělají kampaň 😄 Však jde tady o prachy, protože jim jak Moderna tak Pfizer končí, jakožto experimentální vakcína a mají jí tolik, že je škoda to vyhodit a potřebuji ještě nahamtat něco do kapsy. 😄 Kam ta republika spěje, stejně očkování nemá význam. Očkovaní jsou úplně stejní přenašeči jako neočkovaní, jen mají větší svobodu. Toť vše. Krasný den přeji! A já jdu blejt!
Asi půjdu s Vámi...
Už mě nebaví číst a psát o Covidu, proto přikládám recept na guláš.
.
.
.
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm.
V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a na něm ji za občasného míchání orestujeme dohněda. Po 10 minutách restování přisypeme drcený kmín. Jakmile cibule zhnědne, stáhneme kastrol z ohně a necháme ji ještě 10 minut dojít.
Poté kastrol vrátíme na vyšší oheň, přidáme maso a za častého míchání restujeme, dokud se ze dna kastrolu neodpaří veškerá šťáva, kterou maso pustí. Jakmile zbyde na dně kastrolu opět jen tuk, stáhneme oheň na střední stupeň a restujeme maso dalších 5 minut za častého míchání dozlatova.
Stáhneme oheň na třetinu, přidáme 1 lžičku soli, 1 kávovou lžičku čerstvě mletého pepře, sladkou papriku, bobkové listy a rajský protlak a vše 1 minutu za stálého míchání restujeme.
Přilijeme tolik vody, aby její hladina dosahovala 1 cm nad orestované maso. Vše důkladně promícháme plochou vařečkou ze dna kastrolu, aby se vytvořený nápek rozpustil.
Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, stáhneme oheň na minimum a dusíme na velmi mírném ohni doměkka. Odpařenou vodu čas od času dolijeme, aby byla téměř ve stejné výši jako na začátku dušení. Občas zamícháme, aby se na dně kastrolu nevytvořil nápek.
Jakmile je maso měkké, promneme v dlaních do guláše majoránku, dle potřeby znovu osolíme a opepříme, promícháme a ještě 5 minut vaříme. Hotový guláš necháme odpočinout alespoň 15 minut.
Moc děkuji, dobrej guláš jsem ještě neuvařila, tak zkusím ten Váš 😄. Můj den je díky Vám lepší.
Přečetl jsem si příspěvky "odmítačů". Prakticky žádný nebyl bez pravopisných chyb, většinou i několik v jediné větě. A když se člověk podívá na jejich profily, je to jasné. "Vysoká škola života", "selský rozum", zřídka alespoň maturita.
Vypovídá to hodně o těchto lidech. Typicky se jedná o hospodské štamgasty, lidi bez práce, bez názoru.
Prostě snadno manipulovatelné nuly.
Jsem neočkovaná absolventka vyšší odborné školy, pracuji ve vzdělávací a kulturní instituci a psát bez chyb snad ještě taky dokážu. A názor mám - "dobrovolné" očkování si představuji jinak, než tenhle "brutální" nátlak od našeho slovenského premiéra. Ten neumí česky, tak je třeba taky bez názoru, co říkáte...?
Očkovaní možná něco mohou roznášet, ale rozhodně nezahlcují JIP a tím pádem celé zdravotnictví, což nakonec je hlavní příčinou lock- downu.
Pokud dojde k dalšímu, tak to bude jen a pouze vina neočkovaných sobeckých spoluobčanů, jsem pro jejich ostrou a jednoznačnou diskriminaci, když tomu tak chtějí říkat. Vůbec nic se jim zatím neděje, jednom sprostě vyřvávají spolu s fašistama na náměstích a kašlou na všechny ostatní, prostě sobci. Hnus...
Proč bych měla být "sobecký občan", když jsem se dobrovolně rozhodla neočkovat - právě tak, jako Vy jste se dobrovolně rozhodl pro tu druhou variantu?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Já nerozumím těm narážkám v diskuzi na Ivana Jandla. Vždyť je v článku uveden... Asi má problém někdo jiný, než autorka článku.
1 odpověď