Dovedu si představit, co teď s pejskem prožíváte. Já měla 15 let kříženku čubinu Labrador s Ohařem. Od štěněte měla velké problémy se střílením, když se v okolních lesích pořádala honitba a 15 let silvestrovské šílenství prostě nedávala. Zkoušeli jsme všemožné veterinární přípravky, čuba zblblá, nemohla chodit, vše stejně slyšela a ve stresu byla od Mikuláše, kdy petardy se hází už po čertech. Všechny tyto přípravky se dávají 3dny před silvestrem, jenže ti psi ale vědí, že se ta doba blíží (mají hodiny v hlavě) a když už je pes ve stresu, tak to na ně nefunguje. Jsem také pro Bachovi esence, popřípadě pejskovi nechat namíchat homeopatem kapičky přímo na míru a dlouhodobě užívat. Držím palce, ať to zvládnete a k těm pomatenym rodičům, kteří se už před malými dětmi předvádějí s petardami a ohňostrojem bych chtěla vzkázat, ať se nad svým příkladem zamysli, aby je to jednou nemrzelo, když jim ratolesti přijdou utrzenymi prsty. (v lepším případě)!!!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ano, je to věc názoru, určitě si nelze pamatovat specifické chutě jídel dnes a před tím, to se samozřejmě odvíjelo od restaurace a kuchaři, které jídlo uvařil! V 80 letech jsem pracovala v gastronomii a v tomto období nebyly žádné dochucovadla, magi kostky a podobně, když vývar, tak poctivý z ořezu a kostí, když knedlíky, tak z produkce restaurace, nikoliv koupené v obchodě a když bramboráky, tak určitě nebyly mražené z velkovýrobny. Pravdou je, že jsme nevěděli, jak chutná lanýž, kreveta či chobotnice, ale určitě se člověk dobře najedl a hlavně měl kde, i mimo velkoměsto. ( Což už je dnes velký problém). Teď od restaurací. Určitě si pamatuji, jak chutnalo jídlo a skvělé lahůdky, třeba v Koruně na Václaváku, nebo v domě Potravin. Specielně u salátů (pochoutkový, vajíčkový, pařížský, bramborový apd.) je lahůdka jen vzpomínka. Dnes si salát raději udělám doma, protože jsem žádný dobrý nenašla. Na výběr u řezníka z uzenin moc nebylo, ale snad díky tomu, že chyběly dnešní éčka a senzorické vylepšovadla se šunka kupovala k rychlé spotřebě, protože dlouho nevydržela a Godhaj a junior byl opravdu dobrý salám. Dobrého Turistu bych od dnešních výrobců těžko našla, snad jen Vysočina se dá ještě ze starého sortimentu najít. Jako holka si pamatuji chuť nových brambor, ta je nezapomenutelná. Byly malé, oválné, źluťoučké, pevné struktury a lahodné na všechny způsoby. Dnes( ranná) brambora obří velikosti plná škrobu, která se při vaření téměř rozpadne a naprosto bez chuti, prostě nekupuji a nejím, raději pokud to jde nakoupím staré, ty se dají aspoň pozřít!
4 odpovědi