Sezóna hřibů rozhodně nekončí. Po víkendu je šance na plný košík značná. Zkušený houbař odhalil místa, kde se teoreticky stačí jen sehnout a sbíratPro houbaře přechod do chladnější části roku znamená, že se sezóna blíží ke svému závěru. Stále se ale v českých lesích dají najít parádní kousky, zejména hřiby, které zpestří gastronomii každé domácnosti. Realita je taková, že jsou oblasti, kde houbař může hledat hodiny a nenajde ani »prašivku«, oproti tomu jsou místa, kde za půl hodiny je košík plný po okraj. Kde hledat na začátku října, poradil pro ŽivotvČesku.cz zkušený houbař Dominik Mašek. "Jakmile začne být už opravdu zima a noční teploty začnou padat někam na 5 stupňů Celsia a méně, tak doporučuji to zkusit v těsné blízkosti vodní plochy," poradil.