A že se ještě vrátím k ingrediencím: olivy, což mě pobavilo,,, OK, (Babica by řekl: pokud je nemáte, tak tam dejte něco jiného, třeba sušená rajčata a kapari,,,, a protlak? pokud ho nemáte, tak pár lžic sladké Chili omáčky,,,, a pokud to nemáte, tak ,,, 🙂,,, 🙂,,,, nic,,,, 🙂,,,
neco novyho by nebylo,ses trapnej a Babicovi nesahas ani po nehet
Svíčková není od názvu omáčky,ale od použitého masa-tedy pravé hovězí svíčkové-Svíčková na smetaně, svíčkové řezy (německy Lendenbraten, v Rakousku Lungenbraten, anglicky Beef tenderloin) také znamená známé jídlo české a rakouské kuchyně. Hovězí svíčková bývá často označována za nejkvalitnější část hovězího masa, používá se na bifteky, tatarské bifteky, někdy je dušena v celku, na tmavé omáčce, často se smetanou.Takže cokoliv jiného je /hovězí,vepřové,králík,zajíc atd/ na zelenině se smetanou.
presne
Nechápu, proč je nůž vlevo a poté jí s nožem v pravé ruce. Jinak já svíčkovou miluji, ale tahle nej není. Já ji nakládám , a mixuji v mixéru, né tyčákem,a dávám sladkou i kysanou smetanu. A hlavně, dělám řidší omáčku než je kejda (moc husté) v tomto streamu. Co ovšem chválím jsou knedlíky, ty vypadají velmi dobře. Maso je sice hovězí, ale není to zadní a ani falešná svíčková, které druhy používám já. Zdá se mi jako podplečí, toto nejde špikovat, já špikuji. Vím, každý ji děláme jinak, 100 lidí 100 receptů, ale já nedávám hořčici, NIKDY. A to svíčkovou dělám podle mé babi a mámy. Babi pasírovala, máma mixovala. Babi byla ročník 1903.
svickova neni omacka ale maso
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
dobrota