Šárka Konečná, alias Francesca Beruch Scaglioni, národnostní mix italsko-německo-moravský. Šéfredaktor portálu inregion.cz.
Podívejte se na ,,rohlík,, co vyprodukuje zbytečného odpadu každý den tuny papírových tašek,tisíce najetých km,zamořování zplodinami a lidé co si nechají nákup vozip potom vykřikují že jsou ekologové. Dříve ještě nedávno každý nakoupil cestou z práce,nebo došel pěšky do nejbližší prodejny.
Ten Vámi kritizovaný rohlik.cz jedním autem denně obslouží při jedné jízdě zhruba 30 zákazníků na jedné trase. Vy autem z práce jen sám sebe. Co je tedy ekologičtější? O kvalitě a dostupnosti sortimentu na rohlik.cz a úspoře nákladů a času pro zákazníka je zbytečné hovořit, kvalita servisu a produktů je se "sámoškami" nesrovnatelná, stejně jako široký výběr. Například potraviny bez lepku a laktózy "naklikám" na rohlik.cz hned a nemusím je složitě sháněk po x-tero obchodech v okolí, často bezúspěšně. Ale to jsem již odbočila od té ekologie.
To si to pivo dám doma a řízek si udělám sám to je to nejjednodušší a Fiala utře nos z daní které by získal.Trochu to chce přemýšlet pane profesore už lidi nakupují v obchodech v cizině a pomalu se tam i stěhují.Tek mu tu zůstanou jen staronový bratři 😂
Můžete ještě doplnit, kdo dodává na český trh většinu hnojiv, masných a mléčných produktů? Také Fiala?
Být vegetariánem a veganem, to si člověk vybírá jestli jim chce být. Horší je to s bezlepkovou dietou to už je člověk alergický na lepek nebo má člověk celiakii. Nebo si sám člověk vybere že bude jíst bezlepkové, ale to nikomu nedoporučuji.
Přesně. V Česku je stravování pro celiaky a ty s intolernací či alergií na laktózu, jeden velký horor. Sto let za opicemi. A to je každý stý Čech celiak. S kombinací těchto dvou intolerancí se není možné v Česku mimo domov najíst.
To, že doprava v Plzni už je celé republice pro smích a plzeňanům pro vztek, že se z ní každý rok stává největší a nejsložitější úniková hra v republice, to dopravním "expertům" v Plzni nevadí, a raději nově budou vymýšlet jak na nejfrekventovanější magistrále na Rokycanské vybudovat přechody pro chodce 🙂 To pražáky nenapadlo dát na Pražský okruh přechody pro chodce, zase budeme první 😉
Nejen v Plzni. Brno je ještě lepší 😉
Co se tu řeší? To je normální, ne? Po D1 jezdím nejčastěji v pátek a v neděli odpoledne a když je kolona, řidiči utvoří záchranářskou uličku a téměř pokaždé tam projede vládní limuzína s modrým majákem...
A v pátek ani v neděli odpo určitě nikdo z nich nejede do práce.
JJ. Kdyby jen projeli. Ale většino po dálnici letí jak dobytek. Bez rozestupů, minimálně 180 a hurá vpřed. Morální odpad, většina politiků. A je jedno, ze které strany. Jak to čichne k moci, nějaké zásady ohleduplnosti a slušnosti, tedy pokud kdy jaké politik měl, jdou k čertu.
Tahle autíčka s ministry na zadních sedadlech většinou letí po dálnici jako prasata. Nějaké bezpečnostní rozestupy jsou jim zcela lhostejné, maximální povolená rychlost také. Pokud se zabijí sami, jejich problém. Ale pokud někoho, kdo jel řádně a ohleduplně "vezmou s sebou", jak ten k tomu přijde? Co politik, to duševní impotent, tedy většinou. Čest solidním výjimkám.
Přečíst si některé komentáře je opravdu zábavné. 😄
Vůz je vybaven modrým majákem legálně a řídí ho člověk z ochranné služby, tedy policista. Jo, je to jistá výhoda oproti většinovému obecenstvu a evidentně tenhle benefit mnohým z vás vadí, ale na to je jediná rada - kandidujte na nějakou vládní funkci a to auto s majákem budete mít taky. 😄
Je to úplně stejně úsměvné jako když se dělník rozčiluje, že zatímco on jezdí v jedničkové Fábii, tak ředitel jezdí Audinou 😄 Prostě u některých prací jsou i benefity.
Vám to přijde morálně v pořádku? Spěchat domů není spěchat ve výkonu funkce.
Mnoho lidí hledá právě domy staré s jejich kouzlem, s to i přesto, že rekonstrukce vyjde na víc, než nový dům. Mmch-oni předci uměli stavět dobře - ve starých usedlostech je málokdy uvnitř vedro i v největším parnu, běžný déšť se nedostane pod převis strechy podél domu a izolace klenutých stropů z vrchu zasypáním vrstvou plev byla shledána stejně účinnou, jako izolace moderní. A ještě to měli levné a ekologické. U domu stával ořech, který odebíral vlhkost ze základů a na zimu poskytoval své plody. Zase bych ty staré domy nezavrhovala- tak šmahem 🙂
Naprosto souhlasím.
To je fakt borec jeho názor, že zaměstnanec sice platí víc, ale má dovolenou je naprosto super. Vůbec mu nedochází, že na tu dovolenou musí zaměstnanec zaměstnavateli vydělat. Takže je ve stejný pozici jako on taky si musí na dovolenou vydělat.
A Vy si zřejmě neuvědomujete, že pokud zaměstnanec pracuje u soukromníka, tak jej ten soukromník živí. Tedy, zaměstnanci sežene práci, koupí mu to auto, koupí pracovní náčiní.... Pokud se to tedy zaměstnanci nelíbí, může zkusit založit firmu, najmout si zaměstnance, za ně řádně platit veškeré odvody. Koupit jim auto, proplácet dovolenou, zaplatit jim pracovní náčiní....
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Kdysi jsem si koupil kuchařku - Receptury pokrmů - něco jako normy - čili recepty podle kterých se vaří. Ať jsem podle nich udělal cokoli, vždy se to dalo sníst bez jakéhokoli sebezapření. Např. jsem začal jíst špenát v jídelnách udělaný podle této knihy, máma ho neuměla. Později to v mé rodině dopadlo tak, že se kupovalo cca 1 balení na jednu osobu ... a nezbylo. Tak to bylo s mnoha jídly. Ve škole? Rajská, svíčková, koprovka, knedlo..., krupicová kaše, lívance, plněné buchty, buchtičky, játra s rýží, atd. ... děti si chodí přidávat, prakticky se nic nevyhazuje ... a pokud ano, ptám se dětí, proč si to označují? Zpravidla z nich vypadne, že maminka. To jsou ty "zdravé" maminky, které si nějak neuvědomují důsledky. Jídlo se vrátí a za kapesné se koupí vše "zdravé". Tytéž maminky pak píší takové slinty, jako se tady objevují. Zkrátka, zlatá česká kuchyně. Jediný malér vznikne, když vaří ten, co dokáže "připálit" i čaj.
1 odpověď
Šárka Konečná, alias Francesca Beruch Scaglioni, národnostní mix italsko-německo-moravský. Šéfredaktor portálu inregion.cz.
0
Sledujících
0
Sleduje
Šárka Konečná, alias Francesca Beruch Scaglioni, národnostní mix italsko-německo-moravský. Šéfredaktor portálu inregion.cz.
0
Sledujících
0
Sleduje
No, zrovna podle téhle knihy, kdy většina receptur je zastaralá a začíná slovy: "Připravíme si světlou jíšku", toho zdravě a bez sebezapření příliš mnoho uvařit nelze. Zvláště pak recepty mezinárodních kuchyní stojí v autorově svérázném pojetí skutečně za to.